VIDEO | Incendiu puternic la o pensiune: Un copil şi un adult, găsiţi carbonizaţi, două persoane cu arsuri

Data:

Share post:

Un puternic incendiu a izbucnit marţi dimineaţă la pensiunea Ferma Dacilor,  din localitatea Tohani, din judeţul Prahova. Secretarul de stat în MAI  Raed Arafat afirmă că la acest moment sunt căutate persoanele cazate la etajul clădirii.  Un copil complet carbonizat a fost găsit de către salvatori în zona pensiunii, cinci adulţi şi doi copii fiind căutaţi în continuare.

”În urmă cu puţin timp, a fost extrasă o altă victimă carbonizată (1 adult)”, anunţă ISU.

Cele două persoane care au suferit arsuri au fost transportate la unitatea de Priiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti. Conform oficialilor ISU Prahova, cele două victime au arsuri minore.

Un copil complet carbonizat a fost găsit de către salvatori în zona pensiunii care a ars complet la Tohani, în judeţul Prahova.  Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat că acoperişul imobilului s-a prăbuşit în zona centrală a acestuia, iar în zonă încă ard mocnit focare ale incendiului, astfel încât accesul în zona ruinelor nu este încă posibil.

Flăcările care au cuprins pensiunea de la Tohani s-au extins pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi, iar acoperişul pensiunii s-a prăbuşit.

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat la Antena 3 că salvatorii au găsit trupul carbonizat al unui copil. Conform acestuia, alte şapte persoane, între care cinci adulţi şi doi copii, sunt dispărute.

Şi ISU a anunţat că ”pompierii au identificat un minor decedat (carbonizat)”

Nanu a precizat că în pensiune erau cazaţi câţiva turişti şi mai mulţi apropiaţi ai patronului unităţii de cazare.

Opt persoane dispărute

Reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au declarat pentru News.ro că există date conform cărora opt persoane ar fin dispărute în incendiu. Conform acestora, nu există însă informaţii certe cu privire la numărul persoanelor care se aflau la etajul clădirii şi care nu s-au putut evacua, întrucât niciunul dintre reprezentanţii unităţii de cazare nu a putut da autorităţilor  date privind numărul turiştilor cazaţi în pensiunea care arde complet.

O femeie de 48 de ani şi un adolescent de 16 ani primesc îngrijiri medicale în urma incendiului care a izbucnit la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani. Imobilul, care a fost complet cuprins de flăcări, era construit din lemn, având parter şi etaj. Conform ISU, cele două persoane au  arsuri la nivelul feţei şi al membrelor superioare.

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat pentru News.ro că „persoanele aflate la parter s-au evacuat, dar nu se ştie nimic despre persoanele cazate la etajul superior” al pensiunii.

Până la ora transmiterii acestei ştiri nu se ştie dacă unitatea de cazare era complet ocupată.

Conform şefului DSU Raed Arafat, pensiunea arde generalizat.

El a precizat că pensiunea este formată din parte şi etaj , având ciinci camere la parter şi şase la etaj, care erau ocupate.

”Persoanele care nu se gfăsesc sunt persoanele care au fost la etaj”, a declarat şeful DSU.

La locul evenimentului intervin 10 autospeciale de stingere, precum şi 4 ambulanţe SMURD şi trei ambulanţe SAJ.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...