VIDEO. Ploile au făcut ravagii în judeţul Vâlcea. Persoane blocate într-un pasaj feroviar, la Drăgăşani

Data:

Share post:

38 de intervenții, pentru înlăturarea efectelor negative produse de fenomenele meteo periculoase, au fost desfăşurate de pompierii din Vâlcea, în ultimele ore, în contextul  manifestării fenomenelor meteorologice prognozate de Codurile Roșu și Portocaliu. Trei persoane au rămas blocate într-un pasaj feroviar, în Drăgăşani.

Efective însemnate de pompieri militari au acționat cu ajutourl motopompelor și utilajelor din dotare pentru înlăturarea viitorilor și a apelor provenite din precipitații.

„Pe parcursul zilei de ieri și a nopții care a trecut, pompierii militari au acționat în 14 localități (Rm. Vâlcea, Sălătrucel, Berislăvești, Băile Olănești, Stoenești, Călimănești, Păușești-Măglași, Vlădești, Drăgășani, Bunești, Prundeni, Bujoreni, Ocnele Mari, Golești)”, transmite ISU Vâlcea.

Până în acest moment, au salvat patru persoane blocate într-un pasaj feroviar, înt-un autoturism în municipiul Drăgășani, au evacuat apa din șapte gospodării, două obiective economice din Călimănești și Băile Olănești, din 91 de curți și grădini (2 în Berislăvești, 2 în Bujoreni, 3 în Bunești, 1 în Crețeni, 37 în Drăgășani, 3 Păușești Măglași, 10 în Rm. Vâlcea, 1în Sălătrucel, 25 înStoenești, 1 în Prundeni, 1 în Vlădești, 1 în Călimănești, 4îm Ocnele Mari)  și din 22 de beciuri (11 Drăgășani, 1 Ocnele Mari, 3 Stoenești, 2 Sălătrucel, 4 Berislăvești, 1 Rm. Vâlcea).

„La ora raportării, sunt în desfășurare 3 intervenții (2 anexe gospodărești și o magazie) în municipiul Drăgășani, unde apa este evacuată cu ajutorul motopompelor transportabile de mare capacitate”, mai arată ISU.

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...