Voiculescu (PNL Olt): Acordarea burselor școlare nu va mai fi condiționată pentru o anumită categorie de elevi

Data:

Share post:

Senatorul Liviu Voiculescu, președinte PNL Olt, anunță modificări semnificative în acordarea burselor școlare pentru elevi.

Potrivit liberalului, acordarea burselor nu va mai fi condiționată pentru o anumită categorie de elevi, cum ar fi cei din familii monoparentale sau cei cu un părinte decedat, fără a se lua în considerare nivelul venitului mediu pe membru de familie.

  • Metodologia de acordare a burselor a fost deja trimisă spre publicare în Monitorul Oficial și cuprinde următoarele puncte-cheie:
  • Bursele de merit vor fi acordate pentru 30% din elevii din fiecare clasă, cu posibilitatea extinderii listei de beneficiari pentru a include toți elevii cu media mai mare sau egală cu 9,50.
  • Elevii de clasa a V-a vor primi burse de merit pe baza mediilor notelor obținute pe parcursul primelor două intervale de învățare.
  • Pentru elevii de clasa a IX-a, bursele de merit vor fi acordate pe baza mediilor obținute în cadrul admiterii în învățământul liceal sau profesional.
  • Bursele de merit vor fi acordate și pentru premiile I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor școlare și pentru participarea în loturile restrânse de pregătire pentru olimpiadele internaționale.
  • Bursele sociale vor fi acordate elevilor din familii cu un venit mediu net lunar pe membru de familie mai mic de 50% din salariul minim net pe economie, pe ultimele 12 luni.

„Aceste schimbări vizează să asigure o mai mare echitate în acordarea burselor școlare și să sprijine performanța academică a elevilor”, transmite senatorul.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...