Zece morţi după ce un avion s-a prăbuşit pe o şosea (VIDEO)

Data:

Share post:

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit joi pe o şosea, în centrul ţării. Opt persoane aflate la bord şi a două persoane aflate la sol au decedat în urma catastrofei.

Avionul s-a prăbuşit în statul Selangor, în centrul Malaeziei. Din păcate niciunul dintre ocupanți nu a supraviețuit.

„Până acum pot spune că cel puţin 10 persoane au murit în accidentul aviatic. Două (persoane), una aflată într-o maşină şi cealaltă pe o motocicletă, au murit în accident, la fel şi cele opt persoane aflate la bordul avionului”, a declarat Mohamad Iqbal Ibrahim.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Malaezia a declarat într-un comunicat că la bordul avionului se aflau şase pasageri şi doi membri ai echipajului, fără a confirma moartea acestora.

Johari Harun, membru al Adunării de Stat din Pahang (centru), se numără printre pasagerii avionului, potrivit poliţiei.

Accidentul s-a produs în apropierea oraşului Elmina situat în suburbia Shah Alam, capitala statului Selangor.

Avionul decolase de pe insula Langkawi, din nordul ţării, şi se îndrepta către aeroportul Sultan Abdul Aziz Shah, la vest de capitala Kuala Lumpur, a declarat şeful autorităţii aeronautice civile, Norazman Mahmud.

„Nu a fost primit niciun apel de ajutor”, a spus el, precizând că urmează să fie deschisă o anchetă.

Ministrul Transporturilor, Anthony Loke, a declarat că avionul primise autorizaţia să aterizeze. Ulterior „şi-a schimbat cursul la dreapta pistei de aterizare”.

Loke a adăugat că principalul obiectiv al anchetatorilor este găsirea cutiei negre a avionului. „În acest moment, nu putem spune care este cauza accidentului deoarece investigaţiile sunt în desfăşurare”, a spus el într-o conferinţă de presă, conform CNA.

Articole similare

Piese vedetă din bumbac: creează uşor garderoba de vară

Bumbacul este cu siguranţă unul dintre materialele verii. Uşor de purtat, plăcut la atingere, durabil şi foarte versatil,...

Mai multe persoane audiate, în cazul fetiţei care ar fi sărit de la etajul unui bloc din Balş

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu şi a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de...

Trafic rutier blocat pe un drum din Olt, din cauza unui accident 

În acest moment, traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat total, între localitățile Negreni...

Fonduri europene de peste 177 milioane euro atrase de CJ Olt pentru drumurile din județul Olt. S-a semnat contractul de finanţare

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a semnat vineri cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere...