Zece unități de învățământ din Râmnicu Vâlcea, reabilitate prin PNRR

Data:

Share post:

Primarul Mircia Gutău anunță că a concretizat finalizarea pașilor de finanțare pentru lucrările de eficientizare energetică la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea, obținând prin PNRR suma de peste 20 de milioane lei. Edilul spune că lucrările în derulare la colegiu, cu finanțare de la bugetul local, includ și reabilitarea sălii de sport. Liceul este cea de-a zecea unitate de învățământ din oraș ce urmează a fi reabilitată prin PNRR.

Primarul Mircia Gutău s-a aflat în prima zi a acestei săptămâni la București pentru semnarea contractului de finanțare în valoare de 20.331.522,87 lei, pentru proiectul Creșterea eficienței energetice a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, depus de Municipalitatea Râmnicului în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta 5 „Valul Renovării”.

Colegiul situat la poalele Dealului Capela este cea de-a zecea unitate de învățământ din oraș ce urmează a fi reabilitată prin PNRR, alături de altele, după cum urmează: Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, Grădinița cu program prelungit „Cozia”, Școala Gimnazială nr. 5, Grădinița cu program prelungit „Traian”, Grădinița cu program prelungit nr. 14, Seminarul Teologic „Sf. Nicolae”, Liceul Sanitar „Antim Ivireanul”, Colegiul Energetic, Școala Gimnazială Colonie, ale căror finanțări au fost contractate în ultimele luni.

La Colegiul „Mircea cel Bătrân” se așteaptă ca în vară să se finalizeze, cu ajutor de la bugetul local, lucrări de reabilitare a sălii de sport precum refacerea acoperișului, a vestiarelor, a instalațiilor sanitare și termice și a suprafeței de joc.

Articole similare

Femeie ucisă de propriul fiu. Acesta ar fi consumator de droguri

O femeie de 54 de ani din judeţul Mehedinţi a fost ucisă de propriul fiu, care ar fi...

Flori oferite doamnelor şi domnişoarelor din Slatina de social-democraţii olteni (FOTO)

Social-democraţii olteni au păstrat tradiţia şi vineri, cu ocazia Zilei de 1 Martie, când au oferit flori doamnelor...

Nicușor Dan e, oficial, candidatul Forței Dreptei pentru un nou mandat de primar general al Bucureștiului

Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, a fost oficial desemnat sâmbătă drept candidat al formațiunii Forța Dreptei pentru...

Ludovic Orban: România este confruntată din nou, după 34 de ani, cu un proiect anti-democratic / Ciucă şi Ciolacu, “mai proşti decât prevede legea”

Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a...