Zece unități de învățământ din Râmnicu Vâlcea, reabilitate prin PNRR

Data:

Share post:

Primarul Mircia Gutău anunță că a concretizat finalizarea pașilor de finanțare pentru lucrările de eficientizare energetică la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea, obținând prin PNRR suma de peste 20 de milioane lei. Edilul spune că lucrările în derulare la colegiu, cu finanțare de la bugetul local, includ și reabilitarea sălii de sport. Liceul este cea de-a zecea unitate de învățământ din oraș ce urmează a fi reabilitată prin PNRR.

Primarul Mircia Gutău s-a aflat în prima zi a acestei săptămâni la București pentru semnarea contractului de finanțare în valoare de 20.331.522,87 lei, pentru proiectul Creșterea eficienței energetice a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, depus de Municipalitatea Râmnicului în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta 5 „Valul Renovării”.

Colegiul situat la poalele Dealului Capela este cea de-a zecea unitate de învățământ din oraș ce urmează a fi reabilitată prin PNRR, alături de altele, după cum urmează: Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, Grădinița cu program prelungit „Cozia”, Școala Gimnazială nr. 5, Grădinița cu program prelungit „Traian”, Grădinița cu program prelungit nr. 14, Seminarul Teologic „Sf. Nicolae”, Liceul Sanitar „Antim Ivireanul”, Colegiul Energetic, Școala Gimnazială Colonie, ale căror finanțări au fost contractate în ultimele luni.

La Colegiul „Mircea cel Bătrân” se așteaptă ca în vară să se finalizeze, cu ajutor de la bugetul local, lucrări de reabilitare a sălii de sport precum refacerea acoperișului, a vestiarelor, a instalațiilor sanitare și termice și a suprafeței de joc.

Articole similare

Vijeliile şi ploile au făcut PRĂPĂD în judeţul Dolj. Pompierii au intervenit

Mai multe gospodării din Dolj au fost inundate în această seară, iar în unele zone au căzut copaci...

Clanul Oacă din Caracal, condamnări la închisoare într-un dosar de camătă şi şantaj

Tribunalul Olt a emis o nouă hotărâre în cazul clanului Oacă din Caracal, într-un dosar în care sunt...

Un şofer băut care a fugit de la locul accidentului pe care l-a provocat, arestat preventiv

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna gorjeană Scoarţa, a fost arestat preventiv după ce...

Ioan Romică Mutu din Târgu Jiu, căutat de poliţie după ce noaptea trecută a înjunghiat un tânăr pe stradă

Poliţiştii din Gorj îl caută pe un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Târgu Jiu, care...