Zece unități de învățământ din Râmnicu Vâlcea, reabilitate prin PNRR

Data:

Share post:

Primarul Mircia Gutău anunță că a concretizat finalizarea pașilor de finanțare pentru lucrările de eficientizare energetică la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea, obținând prin PNRR suma de peste 20 de milioane lei. Edilul spune că lucrările în derulare la colegiu, cu finanțare de la bugetul local, includ și reabilitarea sălii de sport. Liceul este cea de-a zecea unitate de învățământ din oraș ce urmează a fi reabilitată prin PNRR.

Primarul Mircia Gutău s-a aflat în prima zi a acestei săptămâni la București pentru semnarea contractului de finanțare în valoare de 20.331.522,87 lei, pentru proiectul Creșterea eficienței energetice a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, depus de Municipalitatea Râmnicului în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta 5 „Valul Renovării”.

Colegiul situat la poalele Dealului Capela este cea de-a zecea unitate de învățământ din oraș ce urmează a fi reabilitată prin PNRR, alături de altele, după cum urmează: Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, Grădinița cu program prelungit „Cozia”, Școala Gimnazială nr. 5, Grădinița cu program prelungit „Traian”, Grădinița cu program prelungit nr. 14, Seminarul Teologic „Sf. Nicolae”, Liceul Sanitar „Antim Ivireanul”, Colegiul Energetic, Școala Gimnazială Colonie, ale căror finanțări au fost contractate în ultimele luni.

La Colegiul „Mircea cel Bătrân” se așteaptă ca în vară să se finalizeze, cu ajutor de la bugetul local, lucrări de reabilitare a sălii de sport precum refacerea acoperișului, a vestiarelor, a instalațiilor sanitare și termice și a suprafeței de joc.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...