Zeci de contracte cu statul pentru firma fostului șef al ISU Prahova, care trebuia să evite tragedia de la Ferma Dacilor

Data:

Share post:

Firma fostului șef al ISU Prahova, colonelul Dumitru Elisei, a avut 15 contracte cu instituții ale statului numai în 2023, pentru servicii de consultanță în protecția contra incendiilor, a exploziilor și în controlul incendiilor.

Adică exact de ce ar fi trebuit să se ocupe cât a fost în funcție, astfel încât tragedii ca cea de la Ferma Dacilor să nu mai existe.

Dumitru Elisei și șeful său, fostul inspector-şef de la ISU Prahova Mihai Drăgan, s-au pensionat medical în 2021 la 45, respectiv 46 de ani.

Nu se știe boala care a lovit în același timp în ambii șefi ai ISU Prahova, cert este că pensionarea a avut loc imediat după ce au apărut suspiciuni în ceea ce privește controalele la mai multe pensiuni şi crame din Prahova, printre care şi la Ferma Dacilor.

Cei doi șefi ai ISU Prahova s-au pensionat medical la scurt timp după ce Direcția Generală de Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne le-a retras accesul la informații clasificate și secrete de stat, potrivit jurnaliștilor de la G4media.

Opt oameni – trei copii și cinci adulți – au murit în incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor, din satul Tohani, județul Prahova, care a functionat un deceniu fără autorizații de construcție, de securitate de incendiu și de funcționare ca unitate de cazare.

Continuarea în PRESShub.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...