Zeci de pliante cu însemne PNL ar fi fost distribuite în interiorul Inspectoratului Şcolar

Data:

Share post:

Filiala PSD Iaşi susţine că zeci de materiale de propagandă politică având însemnele PNL au fost distribuite în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, liberalii fiind acuzaţi că fac campanie ilegală în interiorul acestei instituţii. Astfel, PSD Iaşi îi cere explicaţii şefului ISJ Iaşi, Luciana Antoci.

Social-democraţii ieşeni afirmă duminică, într-un comunicat de presă, că PNL Iaşi a întrecut ”orice măsură”, după ce a distribuit recent pliante electorale ”într-o instituţie publică dedicată exclusiv educaţiei”.

Potrivit PSD Iaşi, în respectivele flyere, liberalii ieşeni făceau referiri la implicarea lor în adoptarea şi promovarea noii legi a pensiilor, pe care ”iniţial nici măcar nu au susţinut-o”. Totodată, PSD Iaşi consideră că este vorba despre ”campanie ilegală în interiorul ISJ Iaşi”.

”Am rămas siderat în momentul în care am văzut ceea ce se întâmplă chiar în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Această instituţie trebuie să rămână una de promovare şi cultivare a actului educaţional pentru învăţământul preuniversitar şi nu de diseminare a activităţilor de partid, chiar dacă doamna Luciana Antoci (şeful ISJ Iaşi – n.r.) este un soldat ascultător al inculpatului Costel Alexe”, a declarat liderul PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru, prefect de Iaşi.

El consideră că sunt multe probleme de rezolvat în judeţul Iaşi în domeniul educaţiei.

”Una dintre unităţile de învăţământ emblematice din Iaşi şi chiar din ţară, Colegiul Pedagogic, este închisă şi 800 de elevi au de suferit, iar în mediul rural există încă multe situaţii care necesită atenţia Inspectoratului. Acestea sunt priorităţi ale educaţiei ieşene, nu propaganda politică. Solicit public explicaţii din partea doamnei Luciana Antoci, în calitatea ei de inspector şcolar general, cu privire la aceste materiale politice care se găseau şi erau distribuite în sediul ISJ Iaşi”, a adăugat liderul PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...