Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Data:

Share post:

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la Slatina, pe platoul din zona statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Ziua de 1 Decembrie a fost marcată la Slatina, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, începând cu ora 10.00. La eveniment au participat reprezentanţii mai multor instituţii din judeţ, dar şi parlamentari.

Aproximativ 3.000 de oameni au fost prezenţi la eveniment.

Manifestarea a început cu prezentarea onorului, la ora 10.00, urmat de intonarea Inmnului Naţional, la ora 10.05.

După alocuţiunile şi mesajele prezentate,  a urmat momentul depunerii de coroane, jerbe şi buchete de flori, la statuia domnitorului Cuza.

Momentul s-a încheiat cu defilarea pe bulevard a trupelor şi tehnicii aparţinând MApN şi MAI.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, l-a felicitat pe subprefectul Cosmin Floreanu pentur excelenta organizare a evenimentului.

„În primul rând, vreau să-l felicit pe domnul subprefect al judeţului Olt, Cosmin Floreanu, pentru această organizare. A fost pentru prima oară când vedem aceste lucruri, nici de centenar n-am avut o asemenea paradă. Iată că se poate, a arătat că se poate. În al doilea rând, cred că Ziua Naţională a României este un moment de reflexie şi de speranţă pentru toţi, cu toţii ne dorim ca în România lucrurile să meargă mai bine, să trăim cu toţii mai bine, şi privind către viitor. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, a declarat Marius Oprescu.

La rândul său, primarul Emil Moţ a ţinut să-i invite pe slătineni, după-amiază, la momentul deschiderii Târgului de Crăciun şi aprinderii iluminatului festiv.

„La mulţi ani, români! La mulţi ani, dragi slătineni! La mulţi ani, România! Vreau să vă spun că acum este doar prima parte a evenimentelor organizate de Primăria Slatina. Îi invit pe slătineni şi nu numai, după-amiază, la ora 17.30, în Parcul Tineretului, unde vom aprinde iluminatul festiv şi vom deschide Târgul de Crăciun. Vom avea în Slatina, o lună a bunătăţii, la fericirii!”, a afirmat el.

Primăria Slatina a oferit 1.000 de meniuri tradiţionale şi băuturi calde.

Articole similare

„Antrenorul de copii geniali”, prins în flagrant în timp ce ar fi violat un minor

Un tânăr cunoscut ca „antrenorul de copii geniali” a fost prins în flagrant în timp ce ar fi...

Criminalul femeii medic stomatolog, prins (VIDEO)

Principalul suspect în cazul uciderii femeii medic stomatolog din Brăila a fost prins și dus la audieri. Principalul suspect...

Cod galben de instabilitate atmosferică: Vijelii și grindină duminică, urmate de val de căldură intensă

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru duminică, anunțând vijelii și grindină în majoritatea țării,...

Simona Halep nu mai poate. Greșelile pe care le-a făcut, văzute de Ion Țiriac

București. Simona Halep a disputat doar un meci complet la Miami Open, marcându-și revenirea pe teren după suspendarea...