11 morţi după ce un centru privat pentru persoane cu dizabilităţi a luat foc (VIDEO)

Data:

Share post:

Cel puţin 11 cadavre au fost găsite miercuri, în urma unui incendiu important într-un adăpost privat pentru persoane cu handicap, aparţinând Institutului Terapeutic Educativ şi Pedagogic (ITEP).

Incendiul a avut loc în comuna La Forge, în apropiere de Wintzenheim, un centru în care se aflau persoane cu dizabilităţi, cu deficienţe mentale uşoare veniţi de la Nancy în vacanţă, potrivit primarului comunei.

La sosirea pompierilor la faţa locului, la ora locală 6.47 (7.47, ora României), au constatat ”un incendiu generalizat al clădirii”, după ce 17 persoane au părăsit adăpostul, iar ”11 persoane se aflau în interior şi pentru care nu a fost posibilă nicio acţiune”, a anunţat locotenent-colonelul pompier Philippe Hauwiller.

Adăpostul cuprindea un parter, un etaj şi un mezanin.

”Victimele care au putut scăpa sunt cele de la parter. Dintre cele de la etaj au putut pleca unele, dar nu toate”, a declarat el.

28 de persoane cu dizabilităţi în adăpostul acreditat pentru 16 persoane

Viceprimarul Daniel Leroy a declarat postului France Bleu Alsace că adăpostul din cherestea este ”acreditat să găzduiască 16 persoane”.

Însă, deputatul din Haut-Rhin Hubert Ott a declarat că în adăpost se aflau 28 de rezidenţi. Clădirea se afla într-o stare bună şi era prevăzută cu scări de evacuare exterioare.

În total 11 persoane cu dizabilităţi ar fi murit în acest incendiu. Familiile rezidenţilor din centru urmează să primească îngrijiri.

Secretarul general al Prefecturii Haut-Rhin, Christophe Marot, se afla al locul sinistrului.

Proprietara adăpostului se afla în stare de şoc şi a fost preluată de pompieri.

Incendiul izbucnit miercuri, în zori, a devastat 300 de metri pătraţi, potrivit News.ro.

Articole similare

Medic dat afară de spital după ce o gravidă a murit pe patul de spital

Decizie drastică luată de conducerea celui mai mare spital din Moldova, în cazul medicului ginecolog Mariana Pitrop. La...

Rute de ocolire stabilite după închiderea unui tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Traficul rutier se închide, începând de luni, pe porţiunea Drumului Expres Craiova-Piteşti cuprinsă între nodul rutier de la...

Vlad Voiculescu este urmărit de DNA în Dosarul Vaccinurilor

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este urmărit penal de către procurorii DNA, în dosarul vaccinurilor din pandemie....

Bărbaţi arestaţi pentru afaceri cu ploşniţe. Au păcălit zeci de bătrâni

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească...