Acuze între CFR Călători şi CFR Infrastructură, după ce uşa unui vagon a căzut în mers (VIDEO)

Data:

Share post:

Două structuri ale CFR se acuză între ele după un incident petrecut pe o şină de tren. CFR Călători şi CFR Infrastructură se acuză reciproc, după ce uşa unui vagon a căzut în mers, la ieşire din staţia Bărăbanţ.

CFR Călători susţine că uşa a fost agăţată şi smulsă de un utilaj care lucra la infrastructura feroviară. CFR Infrastructură publică imagini cu momentul în care cade uşa. În imagini nu apare vreun utilaj feroviar, în momentul în care uşa cade.

CFR Călători a anunţat, printr-un comunicat de presă, că, la ieşire din staţia Bărăbanţ, ”un utilaj feroviar care se afla şi lucra la infrastructura feroviară a intrat în gabaritul de trecere agăţând şi smulgând uşa de acces a ultimului vagon din compunerea trenului IR 1836 Cluj Napoca – Bucureşti Nord”.

”Menţionăm că uşa de acces este culisantă cu acţionare digiatală, iar deschiderea acesteia este posibilă numai pe timpul staţionării trenului. Demersurile de constatare a incidentului s-au realizat în staţia Vinţu de Jos de unde trenul a plecat cu o întârziere de 79 de minute, urmând ca vagonul să fie înlocuit în staţia Simeria. Şeful de tren se află în vagonul în cauză şi asigură siguranţa pasagerilor pentru evitarea eventualelor probleme”, a transmis divizia Călători.

În replică, CFR Infrastructură a transmis o ”dezminţire oficială, în contextul acuzaţiilor falselor ale CFR Călători la adresa personalului feroviar, în cazul trenului IR 1836 care a rămas fără uşă la ultimul vagon”.

”Drezina pantograf care desfăşura lucrări la linia de contact se afla într-adevăr la ieşire din staţia Bărăbanţ, doar că uşa vagonului din compunerea trenului IR 1836 a căzut “SINGURĂ ”pe liniile CF, fără ajutorul niciunui utilaj, în momentul intrării trenului în staţia Bărăbanţ, dovada fiind filmarea oficială de pe camerele de luat vederi din staţie, care au surprins exact momentul în care uşa se desprinde şi cade direct pe linii, fără a fi smulsă de vreun utilaj feroviar”, au transmis oficialii CFR Infrastructură.

Acuzaţii reciproce între structuri CFR

Potrivit acestora, în contextul în care CFR Călători afirmă că ”uşa de acces este culisantă cu acţionare digiatală, iar deschiderea acesteia este posibilă numai pe timpul staţionării trenului”, ”ne întrebăm retoric, cum putea un utilaj feroviar să smulgă uşa vagonului (…) dacă trenul IR era deja în mişcare?!”.

”Deşi CFR Călători a acuzat oficial că «…un utilaj feroviar care se afla şi lucra la infrastructura feroviară a intrat în gabaritul de trecere», în raportul de eveniment chiar mecanicul trenului a subliniat faptul că « …la trecerea prin staţia Bărăbanţ erau lucrărtori şi utilaje, am dat semnal de ATENŢIE, conform reglementărilor în vigoare. Acestea nu se aflau în gabaritul de trecere, ci pe liniile încrucişate….»”, au mai transmis cei de la Infrastructură.

Compania consideră ”tendenţioasă şi neprofesională acţiunea de imagine a operatorului naţional, care s-a grăbit să se disculpe de problemele din ograda proprie, aducând pe nedrept acuzaţii nefondate personalului feroviar al CFR SA”.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...