15 percheziţii după fraude de peste 7 milioane de lei

Data:

Share post:

La data de 1 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Argeș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, respectiv din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județele Argeș și Mehedinți, în două cauze penale.

În prima cauză penală, aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privata, uz de fals și delapidare ce a produs consecințe deosebite.

Din cercetări a reieșit că trei persoane, de 64, 40 și 33 de ani, alături de alte două persoane, de 65 și de 71 de ani, prin intermediul a două societăți, ar fi fraudat patrimoniul unei societăți, în urma procedurilor de reorganizare și de faliment care s-au derulat față de această societate, prin vânzarea în mod fraudulos a unui activ (bun imobil) și prin retragere de numerar din societate pe baza unor documente falsificate.

Prejudicii de peste 1 milion de euro

Prejudiciul stabilit până în această fază a cercetărilor este de 5.211.072,95 lei.

În a doua cauză penală, aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au fost efectuate 5 percheziții domiciliare și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de gestiune frauduloasă și distrugere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2019 – 30 iunie 2020, un bărbat, de 45 de ani, administrator în fapt al unei societăți din Pitești, ar fi încredințat unei alte societăți mai multe autovehicule pentru a fi folosite la derularea contractelor de colaborare (servicii de transport persoane), în împrejurarea în care autovehiculele în cauză ar fi fost achiziționate în sistem leasing, fără ca societatea administrată de cel în cauză să dețină acordul sau consimțământul proprietarului/finanțatorului, privind transmiterea către terți a dreptului de folosință asupra bunurilor, obligații asumate prin contractele de leasing.

De asemenea, bărbatul ar fi refuzat, cu intenție, să restituie locatorului (firmei de leasing), 8 autovehicule, care ar fi făcut obiectul unui număr egal de contracte de leasing (toate încheiate în cursul anului 2018), iar, în urma ridicării silite a acestora de către executorul judecătoresc, s-a constatat că autovehiculele prezentau urme de distrugere, aflându-se într-o stare avansată de degradare, totodată, fiind constatată și lipsa mai multor elemente structurale, de propulsie și aspect, (respectiv lipsă uși, scaune pasageri, aeroterme, trape de ventilație, piese motor și chiar lipsa motorului în unele cazuri).

Prejudiciul stabilit în această cauză penală este de 2.773.577 de lei.

În urma perchezițiilor, în ambele cauze penale au fost ridicate documente finaciar-contabile cu valoare probatorie și au fost puse în executare 3 mandate de aducere.

De asemenea, în a doua cauză a fost instituită măsura sechestrului asigurător pe un imobil (teren) și conturi bancare, până la concurența a 2.773.577 de lei.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...