3 medicamente care interacționează puternic cu suplimentele pe bază de plante

Data:

Share post:

Suplimentele pe bază de plante pot fi mai susceptibile de a interacționa periculos cu medicamentele pentru inimă.

Suplimentele pe baza de plante au crescut exponențial în ultimele decenii, în parte pentru că suplimentele sunt scutite de reglementările impuse altor produse farmaceutice. Acest lucru poate ridica probleme, în special atunci când se combină remediile pe bază de plante cu medicamente puternice. S-a constatat că salvia roșie, care se numără printre cele mai utilizate rădăcini în medicina chineză pe bază de plante, interacționează periculos cu trei medicamente pentru inimă utilizate în mod obișnuit.

Potrivit Clinicii Mayo, suplimentele Danshen pot interacționa puternic cu unele medicamente pentru inimă.

Organismul de sănătate avertizează că poate interacționa cu anticoagulantele prin creșterea sângerării, ceea ce se poate întâmpla și la persoanele care iau warfarină sau aspirină.

Medicamentele pentru tensiunea arterială au fost, de asemenea, cunoscute ca interacționând periculos cu Danshen, deoarece tensiunea arterială poate scădea prea mult.

3 medicamente care interacționează puternic cu suplimentele pe bază de plante

Clinica Mayo explică: „Danshen poate face ca tensiunea arterială să fie prea scăzută dacă luați Danshen împreună cu un medicament pentru scăderea tensiunii arteriale.

„Un exemplu de medicament pentru tensiunea arterială este blocantul canalelor de calciu diltiazem (Cardizem).”

Advertisement

Al treilea medicament pentru inimă care trebuie evitat este digoxina, deoarece Danshen ar putea exacerba unele dintre efectele medicamentului.

Clinica Mayo precizează: „În cazul în care nu se poate face acest lucru, este necesar să se ia în considerare și un medicament care să nu fie utilizat: „Digoxina este utilizată pentru a trata multe afecțiuni cardiace. De asemenea, ar putea crește riscul de bătăi neregulate ale inimii, numite și aritmie”.

Danschen este o rădăcină utilizată în mod tradițional în medicina chineză împreună cu alte plante, cum ar fi ginsengul.

Cunoscută și sub numele de rădăcină de salvie roșie, este folosită în principal pentru a îmbunătăți funcționarea organismului și pentru a trata sângerările sau menstruațiile anormale.

Cu toate acestea, utilizări mai recente ale suplimentului au inclus tratamentul vaselor de sânge și al afecțiunilor cardiace.

De fapt, beneficiile suplimentelor Danshen par a fi oarecum eficiente pentru prevenirea problemelor circulatorii, cum ar fi accidentul vascular cerebral, potrivit RxList.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...