Ludovic Orban: „Nicușor Dan nu e un om care să creeze spectacol, dar e serios și meticulos” / Ce a spus liderul FD despre discuțiile cu USR

Data:

Share post:

Deputatul Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, l-a lăudat pe Nicușor Dan ca fiind un primar serios și meticulos, chiar dacă la capitolul comunicare publică mai are ceva de lucrat. Orban a mai susținut că dacă vor ajunge la o formă de colaborare mai apropiată cu USR, vor anunța public acest lucru.

Amintim că între USR, FD și PMP au avut loc discuții în perspectiva anului electoral 2024. Deocamdată acestea au fost exploratorii și nu a fost anunțat nimic oficial privind o eventuală alianță.

Ludovic Orban, despre Nicușor Dan și discuțiile dintre FD și USR

Întrebat ce se mai întâmplă cu coaliția de Dreapta USR – FD – PMP, Ludovic Orban a răspuns: „Noi am avut o colaborare parlamentară apropiată cu grupurile parlamentare ale USR, mai ales la nivelul Camerei Deputaților, suntem într-un dialog permanent, ne coordonăm eforturile și cu siguranță dacă se va ajunge la o formă de colaborare mai apropiată care e necesar să fie prezentată opiniei publice, vom face acest lucru”.

„Eu sunt cel care în 2020, în timpul competiției interne din USR, mi-am exprimat preferința pentru Nicușor Dan, mai ales am fost parte în construcția coaliției de centru – dreapta care a dus la alegerea lui Nicușor Dan ca primar general. El nu e un om care să creeze spectacol, un comunicator și un vorbitor care să captiveze, dar e un om extrem de serios, care abordează cu foarte multă meticulozitate și seriozitate”, a continuat acesta.

Când moderatorul a adus-o în discuție pe Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, Ludovic Orban a amintit că în înțelegerea din 2020 dintre PNL, partid pe care-l conducea atunci, și USR s-a stabilit clar dreptul fiecărei formațiuni politice de a desemna câte un candidat în fiecare trei sectoare, or PNL a avut candidat în sectoarele 3, 5 și 6.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...