Ludovic Orban: „Nicușor Dan nu e un om care să creeze spectacol, dar e serios și meticulos” / Ce a spus liderul FD despre discuțiile cu USR

Data:

Share post:

Deputatul Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, l-a lăudat pe Nicușor Dan ca fiind un primar serios și meticulos, chiar dacă la capitolul comunicare publică mai are ceva de lucrat. Orban a mai susținut că dacă vor ajunge la o formă de colaborare mai apropiată cu USR, vor anunța public acest lucru.

Amintim că între USR, FD și PMP au avut loc discuții în perspectiva anului electoral 2024. Deocamdată acestea au fost exploratorii și nu a fost anunțat nimic oficial privind o eventuală alianță.

Ludovic Orban, despre Nicușor Dan și discuțiile dintre FD și USR

Întrebat ce se mai întâmplă cu coaliția de Dreapta USR – FD – PMP, Ludovic Orban a răspuns: „Noi am avut o colaborare parlamentară apropiată cu grupurile parlamentare ale USR, mai ales la nivelul Camerei Deputaților, suntem într-un dialog permanent, ne coordonăm eforturile și cu siguranță dacă se va ajunge la o formă de colaborare mai apropiată care e necesar să fie prezentată opiniei publice, vom face acest lucru”.

„Eu sunt cel care în 2020, în timpul competiției interne din USR, mi-am exprimat preferința pentru Nicușor Dan, mai ales am fost parte în construcția coaliției de centru – dreapta care a dus la alegerea lui Nicușor Dan ca primar general. El nu e un om care să creeze spectacol, un comunicator și un vorbitor care să captiveze, dar e un om extrem de serios, care abordează cu foarte multă meticulozitate și seriozitate”, a continuat acesta.

Când moderatorul a adus-o în discuție pe Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, Ludovic Orban a amintit că în înțelegerea din 2020 dintre PNL, partid pe care-l conducea atunci, și USR s-a stabilit clar dreptul fiecărei formațiuni politice de a desemna câte un candidat în fiecare trei sectoare, or PNL a avut candidat în sectoarele 3, 5 și 6.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...