Ce sume de bani a cheltuit Craiova pentru proiectele ce se vor derula în următorii cinci ani

Data:

Share post:

Edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a precizat faptul că, în comparație cu alte primării din țară, la Craiova au fost cheltuite cele mai mici sume de bani pentru proiectarea investițiilor pentru următorii cinci ani, adică mai puțin de trei milioane de euro. 

Potrivit primarului, această sumă cheltuită include toate proiectele Craiovei care se vor finanța din fonduri europene, de la bugetul național sau local, cum ar fi: Complexul Sportiv Fan Zone, din Piața Veche, care e deja pe lista sinteză a CNI pentru finanțare, spitalul de pediatrie, reabilitări de spitale, școlile pentru care au fost depuse proiecte de reabilitare pe PNRR, proiecte pentru consolidarea mai multor instituții publice și școli care vor fi depuse mâine la Ministerul Dezvoltării, proiecte de reabilitări de blocuri de locuințe, parcări supraterane, parcuri, regenerare urbană.

CITEȘTE ȘI: Casieria Primăriei Slatina a fost spartă, noaptea trecută

„Ca să aveți un ordin de mărime, studiul de fezabilitate pentru spitalul de pediatrie a costat 797.538 de lei, adică 160.000 euro. Într-un alt oraș din România, concursul de soluții pentru un spital de pediatrie, similar ca mărime, a costat 8 milioane de euro. Concursul de soluții nu este un document care se poate depune pentru finanțare, ci e doar un desen, care e anterior documentației necesare! Deci nu 32 de milioane euro cât au mințit unii, ci 3 milioane de euro pentru proiectele care vor aduce câteva sute de milioane de euro Craiovei”, a explicat Vasilescu.

Aceasta a mai spus că, pe PNRR, au fost 17 contracte deja încheiate, care sunt în valoare de 66 milioane de euro și încă 12 cereri în evaluare, în valoare de 31 milioane de euro.

„Cum apar ghidurile pe celelalte programe operaționale, suntem gata să depunem proiectele, pe care deja le-am lucrat”, a conchis Lia Olguța Vasilescu.

 

 

Articole similare

Peste 11.000 de porci au fost ucişi după confirmarea unui focar de pestă porcină africană, la o fermă din Olt

Peste 11.000 de porci au fost sacrificaţi de inspectorii DSVSA Olt după confirmarea unui focar de pestă porcină...

NEREGULI majore descoperite de Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor la produsele lactate vândute pe piața din România

Controale făcute de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în perioada 16-29 martie au scos...

Băieţelul din Gorj care ar fi fost vândut în Germania, adus în România

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a anunţat că băieţelul în vârstă de şase ani...

Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte

Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de...