Comisia Europeană a aprobat modificarea hărții ajutoarelor regionale pentru România

Data:

Share post:

Comisia Europeană a aprobat o modificare a hărții privind acordarea de ajutoare regionale pentru România în perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2027.

Comisia Europeană a anunțat luni că a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o modificare a hărții privind acordarea de ajutoare regionale pentru România în perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2027, în cadrul Orientărilor revizuite privind ajutoarele de stat regionale, scrie  Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Piste pentru biciclete finanţate prin PNRR, într-un oraş şi o comună din Olt

Potrivit unui comunicat al CE, în 20 decembrie 2021, Comisia a aprobat harta ajutoarelor regionale pentru România aferente perioadei 2022-2027, iar în 2 decembrie 2022, Comisia a aprobat Planul teritorial pentru o tranziție justă al României, care identifică teritoriile eligibile pentru sprijin din Fondul pentru o tranziție justă.

„Pentru a aborda mai bine disparitățile regionale, modificarea hărții ajutoarelor regionale pentru România, aprobată astăzi, permite stabilirea unor cuantumuri maxime mai mari ale ajutoarelor în aceste teritorii. Cuantumurile maxime ale ajutorului vor crește după cum urmează: (I) de la 40 % la 50 % din costurile de investiții eligibile în anumite părți ale regiunilor Centru și Vest; și (ii) de la 60 % la 70 % din costurile de investiții eligibile în anumite părți ale regiunilor Sud-Est, Sud-Muntenia și Sud-Vest Oltenia”, se arată în comunicat.

Articole similare

Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele

Prezentul este marcat de două mari războaie, care ar putea duce la un conflict de amploare în lume....

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 1. Armand, Tuță și Tudorache, în fruntea sondajelor

După prima săptămână a campaniei electorale, competiția pentru Primăria Sectorului 1 este extrem de intensă, cu trei candidați...

Orban a venit la Târgu-Jiu. Forța Dreptei Gorj are un nou lider

Robert Ștefan Chițu, medic epidemiolog, este noul președinte al partidului  Forța Dreptei Gorj, luându-i locul consilierului județean Gheorghe...

Regi ai romilor luaţi în vizor de Garda de Mediu. Topeau plumb în curte

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de...