DOLJ | Transportatori de mărfuri și de persoane, amendați. Sancțiuni în valoare de peste 30.000 de lei

Data:

Share post:

Peste o sută de amenzi au fost aplicate, în perioada 13-19 februarie, de către poliţiştii doljeni care au desfăşurat acţiunea ROADPOL TRUCK&BUS, pe principalele drumuri din județ, pentru verificarea legalității efectuării transportului rutier public de persoane cu autovehicule cu capacitatea de transport peste 9 locuri și cele destinate transportului de marfă cu capacitatea de peste 3,5 t.

Potrivit IPJ Dolj, în cadrul acțiunii au fost controlate 284 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 109 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 30.000 de lei.

Astfel, un șofer din județul Timiș a fost depistat pe DN6, pe raza localității Coșoveni, efectuând transport de marfă fără a deține copia conformă valabilă a licenței de transport.

„În cauză, operatorul de transport rutier a fost sancționat contravențional, conform HG 69/2012 cu amendă în valoare de 9.000 lei, fiind aplicată măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni, precum și reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare”, arată IPJ Dolj.

De asemenea, un bărbat de 38 de ani, din localitatea Nana, județul Călărași, a fost depistat pe strada Râului din municipiul Craiova, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, efectuând transport rutier de mărfuri.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au că acesta a utilizat o altă cartelă tahografică decât cea a conducătorului auto.

„Acesta a fost sancționat contravențional în conformitate cu HG 69/2012, fiind dispusă măsura complementară de reținerea cartelei tahografice”, conchide IPJ Dolj.

Articole similare

Mircea Geoană, despre cursa pentru președinție: Posibila mea candidatură creează o emoție

Mircea Geoană nu exclude varianta candidaturii la președenție. Secretarul general adjunct al NATO susține că va lua decizia...

Gafe politice de Paște: Candidatul PNL la o primărie din Olt confundă Nașterea Domnului cu Învierea într-un mesaj video

Candidatul PNL la Primăria Valea Mare, Dan Gheorghe, a vorbit despre „Nașterea Domnului” în mesajul său transmis în...

Lumina Sfântă, adusă de la Ierusalim cu avionul

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai, de părintele arhimandrit...

Data alegerilor prezidențiale, modificată din nou. Motivul pentru care PSD și PNL ar urma să ia această decizie

Data alegerilor prezidențiale ar urma să fie schimbată din nou. De data aceasta, coaliția PNL-PSD ar urma să...