Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, achitată definitiv în dosarul Belina

Data:

Share post:

Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh a fost achitată definitiv în dosarul Belina. Mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea pe vremea când acesta era șeful PSD, Shhaideh a fost achitată și în prima instanță.

Procurorii DNA au acuzat-o pe Shhaideh de abuz în serviciu, în dosarul de corupție privind trecerea Insulei Belina din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, județul-fief al lui Liviu Dragnea, până la condamnarea definitivă din 2016.

În 2022, procurorul de ședință al DNA a susținut că încălcarea legii de către Servil Shaidehh a creat prejudicii și o neîncredere în instituțiile statului și a cerut o pedeapsă orientată spre mediu. Reamintim că Insula Belina devenise fieful fostului șef PSD Liviu Dragnea.

Procurorii susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar după doar câteva zile cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal firmei Tel Drum, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.

Potrivit anchetatorilor, Insula Belina şi Braţul Pavel, fiind situate în albia minoră a Dunării, fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, astfel că nu puteau fi trecute în proprietatea unui Consiliu judeţean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege.

Afacerea Belina a fost dezvăluită în mai 2017 de o serie de anchete publicate pe HotNews.ro sub semnătura lui Dan Tăpălagă și Marian Păvălasc.

articolul complet, pe g4media.ro

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...