Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, achitată definitiv în dosarul Belina

Data:

Share post:

Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh a fost achitată definitiv în dosarul Belina. Mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea pe vremea când acesta era șeful PSD, Shhaideh a fost achitată și în prima instanță.

Procurorii DNA au acuzat-o pe Shhaideh de abuz în serviciu, în dosarul de corupție privind trecerea Insulei Belina din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, județul-fief al lui Liviu Dragnea, până la condamnarea definitivă din 2016.

În 2022, procurorul de ședință al DNA a susținut că încălcarea legii de către Servil Shaidehh a creat prejudicii și o neîncredere în instituțiile statului și a cerut o pedeapsă orientată spre mediu. Reamintim că Insula Belina devenise fieful fostului șef PSD Liviu Dragnea.

Procurorii susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar după doar câteva zile cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal firmei Tel Drum, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.

Potrivit anchetatorilor, Insula Belina şi Braţul Pavel, fiind situate în albia minoră a Dunării, fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, astfel că nu puteau fi trecute în proprietatea unui Consiliu judeţean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege.

Afacerea Belina a fost dezvăluită în mai 2017 de o serie de anchete publicate pe HotNews.ro sub semnătura lui Dan Tăpălagă și Marian Păvălasc.

articolul complet, pe g4media.ro

Articole similare

Ministrul Justiţiei a transmis propunerile pentru şefia DNA. Cine se află pe listă

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a transmis, joi, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru funcţiile de procuror general şi procuror-şef...

Pesta porcină continuă să facă probleme. Sunt active 10 focare

Pesta porcină africană contină să creeze probleme la nivel naţional. Ieri zece focare de pestă porcină africană (PPA)...

Circulaţie cu restricţii pe un drum din judeţul Vâlcea

Circulaţia se va desfăşura cu restricţii, mâine, pe un sector important de drum din judeţul Vâlcea. Este vorba despre...

Asigurători nemulţumiţi de plafonarea tarifelor RCA. Acuză că se încalcă legislația europeană

Reprezentanții companiilor de asigurări din România au transmis joi, printr-un comunicat de presă, că plafonarea tarifelor RCA încalcă...