Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Gorj. Sunt vizate achiziții cu firme controlate de funcționari publici

Data:

Share post:

Procurorii DNA fac percheziții astăzi la Consiliul Județean Gorj, instituție condusă de Cosmin Popescu, într-un dosar vizând contracte de achiziții atribuite unor firme controlate de funcționari publici, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Presa locală scrie că ar fi vizat vicepreședintele CJ Dorin Tașcău.

Conform surselor citate, au loc 12 percheziții, una dintre ele fiind la Consiliul Județean Gorj, într-un dosar de corupție deschis in rem.

Sursele judiciare spun că este vorba despre infracțiuni comise în perioada 2020-2024 privind modul în care au fost încheiate contracte de achiziție cu firme controlate de funcționari publici.

Presa locală scrie că ar fi vizat vicepreședintele CJ Dorin Tașcău (PSD). Pandurul scrie că au avut loc percheziții și la locuința lui Tașcău, care ar fi suspectat că în calitatea sa de vicepreședinte CJ ar fi facilitat încheierea unor contracte ale instituției cu firme apropiate.

„Probabil o incompatibilitate între funcția de vicepreședinte și o serie de activități economice, dar firmele respective nu sunt administrate de mine”, a declarat Tașcău, citat de pandurul.ro.

Dorin Tașcău a fost om de afaceri și directorul unui cunoscut colegiu național din Târgu Jiu, înainte de a intra în administrație. Recent, numele lui Dorin Tașcău a apărut în interceptările realizate de DNA în dosarul de corupție în care este vizat fostul director al Termocentralei Rovinari, Iosif Chircă, trimis marți în judecată de procurorii anticorupție, pentru luare de mită.

Articole similare

Premierul Slovaciei, în stare gravă după ce a fost împuşcat (VIDEO)

Premierul slovac Robert Fico, în vârstă de 59 de ani, a fost rănit într-un atac armat, în urma...

Căţeluşi abandonaţi de o femeie pe o stradă din Slatina. Poliţia animalelor a aplicat o amendă

O femeie în vârstă de 54 de ani, din Milcov, a fost amendată de poliţişti după ce a...

Pedeapsă cumplită pentru un copil de 10 ani după ce a speriat un cal. A fost bătut cu biciul

Scene desprinse dintr-un film horror la Galaţi. Un copil de doar 10 ani a fost bătut cu biciul...

Medic acuzat că a ucis o pacientă, după ce i-ar fi o uitat o compresă în abdomen

Caz şocant în capitală. Polițiștii din Dâmbovița au descins în această dimineaţă la o unitate medicală din București...