Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a mai mişcat

Data:

Share post:

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe un consătean, lovind-ul cu bâta în cap.

Potrivit încheierii Tribunalului Olt, totul s-a petrecut în seara zilei de 13 august 2023, în jurul orei 19.45.

Urmare a unui incident anterior dintre unchiul său şi victimă, criminalul s-a dus la locuinţa celei din urmă, unde i-a aplicat o lovitură cu o bâtă de lemn de circa un metru lungime şi 3-4 centimetri grosime, în zona capului.

Ca urmare a acestei lovituri puternice, victima a căzut de pe scaun, rămânând cu capul sprijinit de peretele bucătăriei. În acecl moment, inculpatul i-a aplicat o altă lovitură cu aceeaşi bâtă, vizând capul, însă victima a ridicat din instinct mâna dreaptă deasupra capului, fiind lovită peste mână, după care a rămas inconştientă pe sol.

„Leziunile de violență de la nivel cranio-cerebral fiind cele tanatogeneratoare, între aceste leziuni și deces existând legătură de cauzalitate directă necondiționată, conform fişelor de constatări preliminare întocmite de SJML Olt şi IML, leziuni care au condus la decesul acestuia la 21.08.2023”, reţine instanţa.

Pus la plata de daune morale şi materiale

Magistraţii Tribunalului Olt au decis condamnarea bărbatului la pedeapsa de nouă ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. El este deja deţinut la Penitenciarul Craiova, însă hotărârea nu este definitivă.

Totodată, instanţa a decis ca inculpatul să plătească 20.000 euro cu titlu de daune morale şi a 2.800 lei cu titlu de daune materiale către această parte civilă, concubina defunctului. El mai trebuie să achite şi suma de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, dar şi suma de 3.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...