Fost poliţist condamnat cu suspendare după ce a împuşcat în cap un tânăr

Data:

Share post:

Un fost poliţist, care a împuşcat mortal un bărbat, în timpul unei misiuni, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Sentinţa a fost dictată de magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi, care au menţinut astfel decizia luată în luna iunie a anului trecut de Tribunalul Iaşi.

Fostul poliţist, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, a fost obligat la plata unor daune morale în valoare de 750.000 de lei, în solidar cu IPJ Vaslui.

Tragedia a avut loc în anul 2018. Atunci un tânăr a fost împuşcat accidental în cap de un poliţist care îl urmărea, în urma unor informaţii că acesta se afla la volanul unei maşini, deşi avea permisul de conducere suspendat. Bărbatul a murit la puţin timp după ce a fost preluat de un echipaj medical, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa.

Bărbatul în cauză avea 26 de ani şi era din comuna Puşcaşi, judeţul Vaslui. El fusese condamnat pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Totodată, în anul 2017, el provocase un accident rutier, fără victime. I s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul fiind în lucru la momentul incidentului.

Iniţial, s-a anunţat că poliţistul va fi cercetat pentru omor, ulterior, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui s-a primit o ordonanţă de schimbare a încadrării juridice faţă de poliţist, din omor în ucidere din culpă. Ancheta în acest caz a fost instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Ulterior, la solicitarea avocatului familiei tânărului decedat, dosarul a fost preluat de Parchetul General.

Poliţistul a fost pus o perioadă la dispoziţia şefului IPJ Vaslui, iar ulterior i-a fost desfăcut contractul de muncă, potrivit HotNews.

Articole similare

Regi ai romilor luaţi în vizor de Garda de Mediu. Topeau plumb în curte

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de...

Băiat de 14 ani, arestat preventiv după ce ar fi violat o fată de 13 ani. Este acuzat şi de pornografie infantilă

Un adolescent de 14 ani din judeţul Hunedoara a fost arestat preventiv după ce a violat o fată...

Maşină înfiptă într-un bloc, la beţie, de un şofer fără permis

O maşină condusă de un şofer băut a intrat în zidul unui bloc de locuinţe din Deva. Şoferul,...

Adolescent condamnat după ce şi-a ucis cu sălbăticie străbunica

Un adolescent în vârstă de 17 ani își va petrece următorii nouă ani într-un centru de detenție după...