Cristian Rizea expulzat din Republica Moldova. A fost declarat indezirabil pe o perioadă de 15 ani

Data:

Share post:

Fostul deputat Cristian Rizea a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 15 ani de Inspectoratul General pentru Migraţie (IGM) al Republicii Moldova şi îndepărtat din ţara vecină.

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratului, Rizea a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul național de către personalul specializat al IGM, conform procedurilor legale.

„Amintim că, declararea străinului persoană indezirabilă este o măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.

Măsura în cauză se dispune de autoritatea competentă pentru străini din oficiu sau la propunerea unor alte autorităţi cu competenţe în domeniul ordinii publice şi al securităţii naţionale care deţin date sau indicii temeinice în sensul celor indicate supra”, transmite sursa citat.

Rizea a fost preluat preluat joi seară, de poliţiştii români şi urmează să fie încarcerat.
„În această seară, 27 aprilie, Poliția Română a fost solicitată de autoritățile din Republica Moldova să îl preia pe fostul deputat Cristian Rizea (54 de ani), față de care Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost preluat cu sprijinul Poliției de Frontieră și urmează a fi introdus într-un penitenciar al Administrației Naționale a Penitenciarelor”, transmite Poliția.
Rizea a fost condamnat în România la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Articole similare

Astăzi se sărbătoreşte Ziua mondială a libertăţii presei

Astăzi, 3 mai, este sărbătorită Ziua mondială a libertăţii presei. În acest an aceasta este dedicată importanţei jurnalismului...

Un liberal, fost director de șaormerie și șef la salubritate în Craiova, numit la conducerea Oficiului pentru Licenţă Industrială

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit miercuri pe Flavius-Adrian Sirop în funcția de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de...

Bărbat băgat cu forţa într-o dubă în mijlocul zilei. Poliţiştii l-au găsit şi l-au dus de urgenţă la spital

Un bărbat care ar fi fost băgat cu forța într-o autoutilitară, la un complex rezidențial din Sectorul 1,...

Sondaj CURS: SOS Romania, PER și REPER, dezastru la intenția de vot în București

Alegătorii din București ar vota doar în proporție de 2% cu partide precum SOS Romania, PER REPER, arată...