Trei autostrăzi din România, lărgite la trei benzi. Două firme au depus deja oferte

Data:

Share post:

Autostrăzile A1, A2 şi A3 vor fi lărgite la trei benzi, iar două firme au depus deja oferte pentru realizarea acestor lucrări.

Au fost depuse două oferte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentru lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor A1, A2 și A3, după ce a expirat perioada de depunere a ofertelor, anunţă secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu .

Cele trei sectoare de drum unde se va face lărgirea la 3 benzi sunt: Autostrada A1 București – Pitești integral (109,6 km), Autostrada A2 între București și Fundulea și Autostrada A3 între Moara Vlăsiei și Dumbrava.

Ofertele au fost depuse de două companii: İNPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ din Turcia și TOTAL BUSINESS LAND SRL din România.

„Aceste proiecte fac parte din Strategia de Dezvoltare a Drumurilor Radiale din București-Ilfov, promovată la Ministerul Transporturilor și sunt legate de realizarea Autostrăzii de Centură a Capitalei A0. Scopul general este de a îmbunătăți eficiența tehnică și economică a rețelei de transport din România și de a îmbunătăți viteza de călătorie și condițiile traficului de mărfuri”, transmite oficialul din Ministerul Transporturilor.

Durata contractului este de 18 luni, în timpul cărora proiectantul trebuie să realizeze expertize tehnice și studii de fezabilitate, iar valoarea estimată este de 19,44 milioane de lei, fără TVA, cu finanțare din surse externe nerambursabile.

Articole similare

Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele

Prezentul este marcat de două mari războaie, care ar putea duce la un conflict de amploare în lume....

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 1. Armand, Tuță și Tudorache, în fruntea sondajelor

După prima săptămână a campaniei electorale, competiția pentru Primăria Sectorului 1 este extrem de intensă, cu trei candidați...

Orban a venit la Târgu-Jiu. Forța Dreptei Gorj are un nou lider

Robert Ștefan Chițu, medic epidemiolog, este noul președinte al partidului  Forța Dreptei Gorj, luându-i locul consilierului județean Gheorghe...

Regi ai romilor luaţi în vizor de Garda de Mediu. Topeau plumb în curte

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de...