Fostul şef al Parchetului Corabia, Sorin Lia, reţinut de procurorii din Craiova, alături de un fost şef al Rutierei şi de un om de afaceri din Dolj

Data:

Share post:

Procurorul Sorin Lia, fostul şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, a fost reţinut de colegii săi de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, alături de fostul şef al Formaţiunii Rutiere Corabia, Narcis Sorin Bolintiş, şi un om de afaceri din judeţul Dolj.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova nu au oferit încă detalii cu privire la acuzaţiile din acest dosar, însă, surse apropiate anchetei au confirmat că este vorba despre fapte de corupţie

Acesta nu este primul dosar care vizează poliţiştii de la Rutieră din judeţul Olt. Pe 15 martie, s-au făcut percheziţii, la Poliţia Rutieră Olt şi Formaţiunea Rutieră Corabia şi la domiciliul unor persoane fizice calificate (politişti).

Potrivit unui comunicat remis, la acea dată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, dosarul vizează infracţiuni de corupţie, fals şi distrugere de înscrisuri.

„Activitățile mai sus indicate s-au desfăşurat într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi au avut ca scop ridicarea de înscrisuri şi suporturi optice ale înregistrărilor făcute cu aparatele radar. Cercetările se efectuează in rem, în legătură cu infracțiuni de corupţie, fals şi distrugere de înscrisuri circumscrise anului 2022, în legătură cu fapte pretins a fi comise de către lucrători de poliție din cadrul Poliţiei Orasului Corabia. În acest moment al anchetei nu pot fi făcute alte precizări, urmând ca imediat ce stadiul cercetărilor va permite, să fie emis un nou comunicat”, arăta, la acea dată, Parchetul Olt.

 

 

Articole similare

Vijeliile şi ploile au făcut PRĂPĂD în judeţul Dolj. Pompierii au intervenit

Mai multe gospodării din Dolj au fost inundate în această seară, iar în unele zone au căzut copaci...

Clanul Oacă din Caracal, condamnări la închisoare într-un dosar de camătă şi şantaj

Tribunalul Olt a emis o nouă hotărâre în cazul clanului Oacă din Caracal, într-un dosar în care sunt...

Un şofer băut care a fugit de la locul accidentului pe care l-a provocat, arestat preventiv

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna gorjeană Scoarţa, a fost arestat preventiv după ce...

Ioan Romică Mutu din Târgu Jiu, căutat de poliţie după ce noaptea trecută a înjunghiat un tânăr pe stradă

Poliţiştii din Gorj îl caută pe un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Târgu Jiu, care...