Zeci de accidente montane în acest sezon. Salvamont Gorj: „Un număr îngrijorător de mare”

Data:

Share post:

Peste 50 de intervenţii de urgenţă au avut salvamontiştii din ţară, în ultimele 24 de ore, informează, marţi, Salvamont România. 

Salvamont Gorj a intervenit, în acest sezon, la 74 de accidente montane, un număr îngrijorător de mare, spun reprezentanții instituției.

„De la începutul acestei ierni salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj au fost solicitați să intervină la 74 de accidente montane, un număr ingrijorător de mare de accidente montane chiar și pentru sezonul de iarnă. La fel ca si colegii lor din întreagă țară, salvamontiștii gorjeni vă îndeamnă la prudență și responsabilitate în derularea activităților montane și vă invită să le fiți alături în campania de reducere a numărului de accidente montane”, arată Salvamont Gorj.

CITEȘTE ȘI: Opt școli din România vor beneficia de fonduri europene pentru digitalizare

În total, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 52 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă.

„O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 52 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont.

Cele mai multe apeluri au fost pentru Salvamont Voineasa, Gorj, Harghita şi Sinaia.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 53 de persoane, dintre acestea 17 fiind predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru a fi transportate la spital.

S-au mai primit 54 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

 

 

Articole similare

Mircea Geoană, despre cursa pentru președinție: Posibila mea candidatură creează o emoție

Mircea Geoană nu exclude varianta candidaturii la președenție. Secretarul general adjunct al NATO susține că va lua decizia...

Gafe politice de Paște: Candidatul PNL la o primărie din Olt confundă Nașterea Domnului cu Învierea într-un mesaj video

Candidatul PNL la Primăria Valea Mare, Dan Gheorghe, a vorbit despre „Nașterea Domnului” în mesajul său transmis în...

Lumina Sfântă, adusă de la Ierusalim cu avionul

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai, de părintele arhimandrit...

Data alegerilor prezidențiale, modificată din nou. Motivul pentru care PSD și PNL ar urma să ia această decizie

Data alegerilor prezidențiale ar urma să fie schimbată din nou. De data aceasta, coaliția PNL-PSD ar urma să...