Amendă de 15.000 de lei aplicată de ANPC, după o aglomerație de nedescris produsă luni la telegondola din Sinaia

Data:

Share post:

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a aplicat o amendă de 15.000 de lei după ce, luni, la telegondola Sinaia, oamenii au stat ore în șir la coadă ca să ajungă pe pârtie, anunță instituția printr-un comunicat.

Instalația care face legătura între cota 1400 şi cota 2000 nu a funcționat pentru aproape patru ore (în intervalul orar 8.00-11.55), dar tichetele de acces s-au vândut în continuare, scrie Libertatea.

Administratorii domeniului schiabil au suspendat vânzarea de cartele la mijlocul zilei, după ce oamenii au început să-și exprime nemulțumirea.

CITEȘTE ȘI: Zeci de accidente montane în acest sezon. Salvamont Gorj: „Un număr îngrijorător de mare”

O echipă ANPC care a făcut un control în zonă a descoperit mai multe nereguli, iar comisarii au amendat operatorul economic cu suma de 15.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus măsura de „returnare a contravalorii serviciilor care nu au fost prestate consumatorilor, asigurând, de asemenea, coborârea în siguranță a turiștilor la baza din Sinaia, prin prelungirea programului de funcționare”, precizează ANPC.

Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, telegondola nu a funcționat pe tronsonul cota 1400-2000 „din cauza depunerilor de gheață și chiciură în zona rolelor, a cablului și a pilonilor (…). Mai mult, la încercarea de degivrare a sistemului, două role s-au spart și au fost înlocuite”.

Până când problema a fost rezolvată au trecut aproape patru ore, timp în care „la baza de plecare a telegondolei, din Sinaia, au fost comercializate, în continuare, tichete, fapt ce a dus la supraaglomerarea platformei intermediare de la cota 1400”. În același interval a funcționat telecabina între cota 1400 și 2000, însă aceasta are o capacitate redusă.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...