Amendă de 15.000 de lei aplicată de ANPC, după o aglomerație de nedescris produsă luni la telegondola din Sinaia

Data:

Share post:

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a aplicat o amendă de 15.000 de lei după ce, luni, la telegondola Sinaia, oamenii au stat ore în șir la coadă ca să ajungă pe pârtie, anunță instituția printr-un comunicat.

Instalația care face legătura între cota 1400 şi cota 2000 nu a funcționat pentru aproape patru ore (în intervalul orar 8.00-11.55), dar tichetele de acces s-au vândut în continuare, scrie Libertatea.

Administratorii domeniului schiabil au suspendat vânzarea de cartele la mijlocul zilei, după ce oamenii au început să-și exprime nemulțumirea.

CITEȘTE ȘI: Zeci de accidente montane în acest sezon. Salvamont Gorj: „Un număr îngrijorător de mare”

O echipă ANPC care a făcut un control în zonă a descoperit mai multe nereguli, iar comisarii au amendat operatorul economic cu suma de 15.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus măsura de „returnare a contravalorii serviciilor care nu au fost prestate consumatorilor, asigurând, de asemenea, coborârea în siguranță a turiștilor la baza din Sinaia, prin prelungirea programului de funcționare”, precizează ANPC.

Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, telegondola nu a funcționat pe tronsonul cota 1400-2000 „din cauza depunerilor de gheață și chiciură în zona rolelor, a cablului și a pilonilor (…). Mai mult, la încercarea de degivrare a sistemului, două role s-au spart și au fost înlocuite”.

Până când problema a fost rezolvată au trecut aproape patru ore, timp în care „la baza de plecare a telegondolei, din Sinaia, au fost comercializate, în continuare, tichete, fapt ce a dus la supraaglomerarea platformei intermediare de la cota 1400”. În același interval a funcționat telecabina între cota 1400 și 2000, însă aceasta are o capacitate redusă.

Articole similare

Se fac angajări, la stat. Mai multe posturi scoase la concurs, în Olt

Mai multe instituţii publice din judeţul Olt fac angajări, în această perioadă, pentru cele mai multe dintre posturile...

Bărbat rănit din cauza vântului puternic. Remorca unui camion s-a dezmembrat şi a lovit un TIR

Un bărbat, în vârstă de 56 de ani a fost rănit, marţi, după ce remorca unui camion s-a...

Percheziții la Aeroportul din Otopeni. Sunt vizate contracte de închiriere a unor spații comerciale

Procurorii DNA au descins astăzi la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Aceştia anchetează contractele de închiriere a spațiilor...

Schimbări cu privire la pensiile speciale. Comisiile de specialitate din Senat au adoptat mai multe amendamente

Senatorii au dezbătut, marți, în ședințele de specialitate proiectul legilor speciale și amendamentele convenite în Coaliție. Amendamentele propuse...