Marcel Ciolacu: „Statul român e îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă” la ce a făcut Austria / Liderul PSD susține că românii au dreptul să boicoteze firmele austriece

Data:

Share post:

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că fiecare român are dreptul să reacționeze în felul său propriu la decizia politicienilor austrieci de a bloca aderarea noastră la Schengen. Acesta a mai spus că dacă Austria a dat un asemenea vot nedrept și „statul român e îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă”.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care, miercuri, președintele Klaus Iohannis a declarat că „nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau a autorităților publice”.

Ciolacu: „Statul român e îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă” la atitudinea Austriei
„Eu susţin în continuare că dacă decidenţii din Austria au găsit de cuviinţă să voteze total nejustificat şi împotriva unei recomandări a Comisiei Europene, aceea ca România și Bulgaria să adere la Schengen, atunci cred că şi statul român e îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă. (…) În continuare consider că statul român trebuie să facă acest lucru.

Repet: Austria a votat din interese mici, meschine, care ţin de alegerile interne. Nu ai dreptul la acest nivel să-ţi exprimi un vot în funcţie de interesele tale politice locale. Vorbim de ceea ce ne-a unit când s-a format UE”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ce spune liderul PSD despre boicotarea firmelor austriece

Președintele PSD a mai afirmat că românii trebuie să susțină firmele românești, iar dacă țin să boicoteze companiile austriece după votul din Consiliul JAI, atunci sunt liberi să o facă.

„În primul rând, românii trebuie să apeleze la companiile româneşti. Noi trebuie să ne implicăm ca aceste companii, chiar şi bănci, cum e CEC, cu capital românesc, să fie mai prezente în mediul de afaceri. E cu totul altceva. (…)

Boicotul fiecăruia dintre noi pentru umilinţa la care ne-a supus Austria e cu totul altceva. Fiecare dintre noi avem dreptul să reacţionăm personal faţă de gestul făcut nu de austrieci, ci de cei care, vremelnic, conduc acum statul austriac”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Articole similare

GRAV accident de circulaţie, în Argeş. Două persoane au murit după ce o maşină a intrat într-un stâlp

Două persoane au murit, joi după-amiază, într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65A, în localitatea argeşeană...

Un medic care şi-a ucis fosta amantă cu sânge rece, în faţa copiilor, va fi adus în România

Un medic, în vârstă de 62 de ani, originar din Oradea, condamnat la închisoare pe viață în Ungaria,...

Deputat AUR acuzat pentru a doua oară că îşi agresează nevasta. Poliţiştii au emis ordin de protecţie

Un deputat AUR este acuzat pentru a doua oară că şi-ar fi agresat soţia. Femeia a depus plângere...

Mașinile electrice continuă să se vândă, în ciuda reducerii subvenţiei acordată de stat la achiziția acestora

Mașinile electrice continuă să se vândă, în ciuda faptului că mai multe țări, printre care și România, au...