Ajutor de urgență pentru victimele infracțiunilor. Propunerea Ministerului Justiției

Data:

Share post:

Ministerul Justiţiei propune introducerea unui ajutor de urgenţă pentru victimele infracţiunilor.

Mai exact, acest ajutor va fi acordat sub formă de vouchere în limita unei sume echivalente cu cinci salarii minime pe economie, scrie Antena3 CNN.

Salariul minim brut este acum de 3000 de lei pe lună, astfel că ajutorul prevăzut în proiectul Ministerului de Justiție este de maximum 15 mii de lei.

Astfel, cei care au fost victimele infracțiunilor vor primi aceste vouchere într-un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii.

CITEȘTE ȘI: A fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Slatinei, pentru acest an. Ce investiţii îşi propune Primăria

„Ministerul Justiției a inițiat astăzi, 3 februarie 2023, procedura de consultare publică a Proiectului de H.G. privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor destinate victimelor infracțiunii, pentru stabilirea cuantumului acestora, precum şi a criteriilor de selectare a entităților publice şi private înrolate în mecanismul de acordare şi pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Justiției”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiției, citat de spotmedia.ro.

„Introducerea acestui mecanism de compensare, sub formă de vouchere, va contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente, materiale sanitare etc. Prin acest proiect este stabilită metodologia necesară pentru emiterea, distribuirea şi decontarea acestor vouchere”, explică reprezentanții Ministerului Justiției.

Articole similare

Mircea Geoană, despre cursa pentru președinție: Posibila mea candidatură creează o emoție

Mircea Geoană nu exclude varianta candidaturii la președenție. Secretarul general adjunct al NATO susține că va lua decizia...

Gafe politice de Paște: Candidatul PNL la o primărie din Olt confundă Nașterea Domnului cu Învierea într-un mesaj video

Candidatul PNL la Primăria Valea Mare, Dan Gheorghe, a vorbit despre „Nașterea Domnului” în mesajul său transmis în...

Lumina Sfântă, adusă de la Ierusalim cu avionul

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai, de părintele arhimandrit...

Data alegerilor prezidențiale, modificată din nou. Motivul pentru care PSD și PNL ar urma să ia această decizie

Data alegerilor prezidențiale ar urma să fie schimbată din nou. De data aceasta, coaliția PNL-PSD ar urma să...