Afaceri pe OLX luate la ochi de ANAF. Sunt vizate mii de persoane

Data:

Share post:

Multe persoane care au făcut activitate comercială pe OLX au primit notificări de la ANAF, deoarece ar fi trebuit să-și plătească taxele. Peste  10.000 de români sunt vizaţi.

Din iunie 2023, ANAF a transmis notificări către aceste persoane, în vederea conformării voluntare, acestea fiind informate cu privire la obligațiile fiscale ce decurg în situația în care au obținut venituri din desfășurarea de activități comerciale și nu și-au îndeplinit obligațiile declarative.

Conform Fiscului, în prima etapă, 2.851 de persoane fizice au fost notificate în vederea conformării voluntare și îndrumate să depună formularul 212 – Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, urmând ca în etapa a doua să fie notificate încă aproximativ 8.000 de persoane fizice care au obținut venituri din trimiteri contra ramburs, încasate în conturile personale.

“În situaţia în care persoanele notificate nu își îndeplinesc obligaţiile fiscale, există posibilitatea de a fi supuse unor proceduri de control, respectiv de verificare documentară efectuată de inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală”, spune ANAF, citat de HotNews.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...