Un primar din Dolj, care a ascuns veniturile din jocuri de noroc, dat de ANI pe mâna Parchetului

Data:

Share post:

Primarul comunei Breasta din judeţul Dolj, Ion Vizitiu, a fost dat de inspectorii ANI pe mâna procurorilor pentru că nu a declarat veniturile din jocuri de noroc în valoare de peste 356.000 lei.

Potrivit unui comunicat, Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 114,540 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Ion Vizitiu, împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului de primar 2016 – 2020.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Craiova, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Ion Vizitiu împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului de primar 2016 – 2020.

Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Ion Vizitiu a infracţiunii de  fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc, în valoare totală de 356.745 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...