Ajutor de milioane de euro pentru cultivatorii de usturoi

Data:

Share post:

Guvernul a aprobat astăzi schema de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi. 

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Agriculturii schema se va aplica pe întreg teritoriul României în anul 2023, iar impactul bugetar este de 29.700.000 de lei, reprezentând echivalentul a maxim 6.001.200 de euro.

”Continuăm acest Program demarat în anul 2019, care şi-a dovedit din plin utilitatea asigurând o producţie calitativă şi cantitativă de usturoi românesc pentru consum. Iată că oferim predictibilitatea de care este nevoie pentru stabilitatea producătorilor şi pentru asigurarea accesului consumatorilor la produsele româneşti, obţinute prin munca fermierilor noştri”, a declarat ministrul Petre Daea.

Beneficiarii pot fi producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, producători agricoli persoane juridice.

Pentru a obţine sprijinul financiar, beneficiarii trebuie să utilizeze o suprafaţă cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp şi să obţină o producţie de minim 3 kg usturoi/10 mp. Cuantumul maxim al ajutorului este de 3.000 euro/ha şi se acordă proporţional cu suprafaţa efectiv cultivată.

Depunerea cererilor se va realiza până la data de 31 mai inclusiv, iar valorificarea producţiei se va face în perioada 1 iunie – 21 noiembrie inclusiv.

Documentele justificative, respectiv copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică/factura/fila/filele din carnetul de comercializare, se vor depune până la data de 29 noiembrie inclusiv.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...