Poliţist condamnat cu suspendare după ce a abuzat sexual și șantajat o minoră

Data:

Share post:

Trei ani de închisoare cu suspendare – aceasta este pedeapsa pe care a primit-o un poliţist de frontieră acuzat că ar fi profitat sexual de o minoră.

Cazul a fost înregistrat la Botoşani, iar sentința pronunțată astăzi nu este definitivă. Pentru a scăpa cu o pedeapsă mai blândă, polițistul de frontieră a plătit și o serie de daune morale, iar una dintre acuzații – violarea vieții private – a picat după ce victima și-a retras plângerea.

În vârstă de 47 de ani și căsătorit, Cristian P., care lucrează de 15 ani în Poliţia de Frontieră, ar fi avut o relație cu o minoră pe care a cunoscut-o în urmă cu circa cinci ani. Cei doi au întreținut raporturi sexuale, iar la un moment dat minora a vrut să renunțe la relație. Atunci, agentul poliției de frontieră ar fi început să o amenințe și să o șantajeze că va face publice o serie de imagini cu ea în ipostaze compromițătoare. Denunțat în primăvara anului trecut, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și arestat preventiv pe 1 aprilie 2022.

Aspecte ieșite la iveală în urma investigațiilor

Cazul a fost anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, iar în urma investigațiilor au ieșit la iveală mai multe aspecte. Astfel, abuzând de poziția sa recunoscută de încredere asupra copilei, precum și de situația deosebit de vulnerabilă a acesteia, polițistul de frontieră ar fi întreținut cu fata trei acte sexuale orale în perioada aprilie 2018 – 9 martie 2019, iar în perioada 9 martie 2019 – 13 noiembrie 2019 (n.r. – când victima a împlinit 18 ani), a întreținut cu aceasta un număr de cel puțin 34 de raporturi sexuale și acte sexuale orale.

Ulterior lunii iunie 2020 și până la data de 31 martie 2022, bărbatul a amenințat-o de mai multe ori pe tânără, direct sau prin intermediul unei cunoștințe comune, că va publica sau transmite persoanelor apropiate acesteia mai multe fotografii cu ea în ipostaze sexuale explicite, cu scopul de a o determina să rămână în relația cu el și să-i restituie diverse sume de bani și bunuri. În martie 2022, bărbatul chiar i-a transmis unei cunoștințe, prin intermediul aplicației Whatsapp, mai multe imagini cu tânăra în ipostaze intime. În urma administrării probelor, Cristian P. a fost trimis în judecată fiind acuzat de act sexual cu un minor, șantaj şi violarea vieţii private. Dacă pentru ultima infracțiune a fost retrasă plângerea penală, pentru celelalte două fapte polițistul de frontieră a fost găsit vinovat și condamnat, potrivit monitorulbt.ro.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...