Ajutor de urgență pentru victimele infracțiunilor. Propunerea Ministerului Justiției

Data:

Share post:

Ministerul Justiţiei propune introducerea unui ajutor de urgenţă pentru victimele infracţiunilor.

Mai exact, acest ajutor va fi acordat sub formă de vouchere în limita unei sume echivalente cu cinci salarii minime pe economie, scrie Antena3 CNN.

Salariul minim brut este acum de 3000 de lei pe lună, astfel că ajutorul prevăzut în proiectul Ministerului de Justiție este de maximum 15 mii de lei.

Astfel, cei care au fost victimele infracțiunilor vor primi aceste vouchere într-un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii.

CITEȘTE ȘI: A fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Slatinei, pentru acest an. Ce investiţii îşi propune Primăria

„Ministerul Justiției a inițiat astăzi, 3 februarie 2023, procedura de consultare publică a Proiectului de H.G. privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor destinate victimelor infracțiunii, pentru stabilirea cuantumului acestora, precum şi a criteriilor de selectare a entităților publice şi private înrolate în mecanismul de acordare şi pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Justiției”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiției, citat de spotmedia.ro.

„Introducerea acestui mecanism de compensare, sub formă de vouchere, va contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente, materiale sanitare etc. Prin acest proiect este stabilită metodologia necesară pentru emiterea, distribuirea şi decontarea acestor vouchere”, explică reprezentanții Ministerului Justiției.

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...