Ajutor de urgență pentru victimele infracțiunilor. Propunerea Ministerului Justiției

Data:

Share post:

Ministerul Justiţiei propune introducerea unui ajutor de urgenţă pentru victimele infracţiunilor.

Mai exact, acest ajutor va fi acordat sub formă de vouchere în limita unei sume echivalente cu cinci salarii minime pe economie, scrie Antena3 CNN.

Salariul minim brut este acum de 3000 de lei pe lună, astfel că ajutorul prevăzut în proiectul Ministerului de Justiție este de maximum 15 mii de lei.

Astfel, cei care au fost victimele infracțiunilor vor primi aceste vouchere într-un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii.

CITEȘTE ȘI: A fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Slatinei, pentru acest an. Ce investiţii îşi propune Primăria

„Ministerul Justiției a inițiat astăzi, 3 februarie 2023, procedura de consultare publică a Proiectului de H.G. privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor destinate victimelor infracțiunii, pentru stabilirea cuantumului acestora, precum şi a criteriilor de selectare a entităților publice şi private înrolate în mecanismul de acordare şi pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Justiției”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiției, citat de spotmedia.ro.

„Introducerea acestui mecanism de compensare, sub formă de vouchere, va contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente, materiale sanitare etc. Prin acest proiect este stabilită metodologia necesară pentru emiterea, distribuirea şi decontarea acestor vouchere”, explică reprezentanții Ministerului Justiției.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...