Ajutor de urgență pentru victimele infracțiunilor. Propunerea Ministerului Justiției

Data:

Share post:

Ministerul Justiţiei propune introducerea unui ajutor de urgenţă pentru victimele infracţiunilor.

Mai exact, acest ajutor va fi acordat sub formă de vouchere în limita unei sume echivalente cu cinci salarii minime pe economie, scrie Antena3 CNN.

Salariul minim brut este acum de 3000 de lei pe lună, astfel că ajutorul prevăzut în proiectul Ministerului de Justiție este de maximum 15 mii de lei.

Astfel, cei care au fost victimele infracțiunilor vor primi aceste vouchere într-un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii.

CITEȘTE ȘI: A fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Slatinei, pentru acest an. Ce investiţii îşi propune Primăria

„Ministerul Justiției a inițiat astăzi, 3 februarie 2023, procedura de consultare publică a Proiectului de H.G. privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor destinate victimelor infracțiunii, pentru stabilirea cuantumului acestora, precum şi a criteriilor de selectare a entităților publice şi private înrolate în mecanismul de acordare şi pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Justiției”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiției, citat de spotmedia.ro.

„Introducerea acestui mecanism de compensare, sub formă de vouchere, va contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente, materiale sanitare etc. Prin acest proiect este stabilită metodologia necesară pentru emiterea, distribuirea şi decontarea acestor vouchere”, explică reprezentanții Ministerului Justiției.

Articole similare

Olt: Trafic rutier dat peste cap, la Valea Mare, după ce o maşină s-a răsturnat

Traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate, miercuri seara, pe drumul naţional DN 65, după ce un autoturism s-a...

VIDEO. Sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei faţă de introducerea pragului pentru abuzul în serviciu la 250.000 lei

Sute de persoane s-au strâns, miercuri seara, în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de proiectul de lege...

OMS: Copiii şi adolescenţii sănătoşi s-ar putea să nu mai aibă nevoie de vaccin anti-Covid

Copiii şi adolescenţii sănătoşi s-ar putea să nu mai aibă nevoie de vaccinurile anti-Covid, spune Organizaţia Mondială a...

Klaus Iohannis refuză să comenteze proiectul privind pensiile speciale / Ce modificări ar putea suferi controversatele venituri ale „specialilor”

Klaus Iohannis încă nu s-a pronunțat cu privire la pensiile speciale. Președintele României a vorbit mai degrabă în...