Alertă cu privire la o nouă ţeapă pe Internet

Data:

Share post:

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenţia cu privire la un nou val de atacuri de tip phishing/scam propagate prin intermediul SMS-urilor către utilizatori din România.

Campania impersonează compania Transelectrica și folosește scenariul deconectării serviciilor pentru neplată.

tacuri de tip phishing/scam

„Odată ce potențiala victimă accesează link-ul din curiozitate, este redirecționată către un site de phishing cere și colectează date sensibile (personale și de card), acestea ajungând în posesia atacatorilor. Deși conține elemente de identitate vizuală corespondente Transelectrica, este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie, dacă citim numele de domeniu al site-ului pe care suntem trimiși (ithmeony[.]space)!”, transmit reprezentanţii DNSC.

Textul mesajului este unul care nu respectă în totalitate rigorile limbii române, semn că ar fi fost tradus automat din altă limbă, fără a fi adaptat. „Verificați mereu sursa mesajelor, înainte de a face o acțiune care v-ar putea pune în pericol dat”, a mai transmis sursa citată.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...