Alertă cu privire la o nouă ţeapă pe Internet

Data:

Share post:

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenţia cu privire la un nou val de atacuri de tip phishing/scam propagate prin intermediul SMS-urilor către utilizatori din România.

Campania impersonează compania Transelectrica și folosește scenariul deconectării serviciilor pentru neplată.

tacuri de tip phishing/scam

„Odată ce potențiala victimă accesează link-ul din curiozitate, este redirecționată către un site de phishing cere și colectează date sensibile (personale și de card), acestea ajungând în posesia atacatorilor. Deși conține elemente de identitate vizuală corespondente Transelectrica, este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie, dacă citim numele de domeniu al site-ului pe care suntem trimiși (ithmeony[.]space)!”, transmit reprezentanţii DNSC.

Textul mesajului este unul care nu respectă în totalitate rigorile limbii române, semn că ar fi fost tradus automat din altă limbă, fără a fi adaptat. „Verificați mereu sursa mesajelor, înainte de a face o acțiune care v-ar putea pune în pericol dat”, a mai transmis sursa citată.

Articole similare

Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele

Prezentul este marcat de două mari războaie, care ar putea duce la un conflict de amploare în lume....

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 1. Armand, Tuță și Tudorache, în fruntea sondajelor

După prima săptămână a campaniei electorale, competiția pentru Primăria Sectorului 1 este extrem de intensă, cu trei candidați...

Orban a venit la Târgu-Jiu. Forța Dreptei Gorj are un nou lider

Robert Ștefan Chițu, medic epidemiolog, este noul președinte al partidului  Forța Dreptei Gorj, luându-i locul consilierului județean Gheorghe...

Regi ai romilor luaţi în vizor de Garda de Mediu. Topeau plumb în curte

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de...