Alin Dinu, medicul care a schimbat paradigma asistenţei medicale. Ce este Clinica Mobilă care aduce acasă la pacient medici, asistenţi şi medicamentaţie

Data:

Share post:

La doar 38 de ani, medicul Alin Dinu a adus în Slatina un concept unic pentru zona Olteniei, Clinica Mobilă, un serviciu medical ce propune o schimbare de paradigmă: medicii, asistenţii medicali, dar şi medicamentaţia ajung la domiciliul pacientului.

Medicul Dinu a făcut Medicina la Craiova, absolvind în 2009. De atunci a urmat o serie de specializări continue: rezidențiat, specializări în medicina de urgență prespitalicească, în ecografie, în managementul spitalicesc, dar şi o experiență în medicina muncii.

De aproximativ şase ani, a ales să facă medicină mai aproape de oameni şi de nevoile lor, la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Olt.

De mai bine de un an, şi-a propus şi a reuşit să pună în practică un concept cu totul nou pentru această zonă a ţării: servicii medicale specializate, la domiciliul pacientului. Acest lucru este posibil datorită Clinicii Mobile.

@reporter_24.info

CLINICA MOBILĂ SLATINA tel. 0728000112 Slatina, strada Crișan, Nr. 2B (vizavi de Spital) #slatina #clinicamobila #alindinu #CapCut

♬ sunet original – Reporter 24

„Am lucrat pe o platformă petrolieră terestră asigurând urgențele. Specialitatea mea este medic primar de medicină de familie şi celelalte competențe și atestate au venit ulterior ca să completeze specialitatea pe care o am.

După experiența cu platforma petrolieră de aproximativ patru ani am lucrat ca medic de familie într-un cabinet, însă nu a fost chiar ce mi-am dorit, pentru că acolo m-am lovit de multă birocrație și mai puțin de medicină și atunci am optat pentru a veni la Serviciul de Ambulanță Olt. Aici și lucrez de aproximativ şase ani. O perioadă am avut şi funcţie de conducere, iar în prezent mă ocup și de partea de asistență medicală de domiciliu.

Mai greu la început, oamenii nu sunt așa complianți pentru că nu știu de serviciile noastre. Nu știu că pot primi servicii medicale în confortul casei, nu știu că atunci când un pacient sau un membru al familiei care nu se deplasează din varii motive medicale, poate primi ajutorul nostru la domiciliu. Din păcate, nu avem contract cu Casa de Sănătate pentru că în momentul ăsta sistemul de stat nu finanțează suficient partea aceasta de servicii medicale”, explică medicul Alin Dinu.

Clinica Mobilă şi cu sediu fix

De ceva timp, Clinica Mobilă are şi un punct fix, pe strada Crişan, chiar vizavi de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Clinica Mobilă, str. Crisan, Nr. 2B, Slatina, Olt

Şi aici, sunt furnizate aceleaşi servicii medicale, cu unii dintre cei mai buni medici din Slatina sau Craiova.

„Este foarte greu ca oamenii să afle de noi doar deplasându-ne noi la ei. Sunt pacienți care vor să ne găsească fizic și să le oferim servicii într-un punct fix.

Altfel, a fost și greu și ușor să strâng o echipă de medici tineri, dar cu experiență, care lucrează în Spitalul Slatina sau în Craiova. Sunt foști colegi de-ai mei, actuali colegi în diverse specialităţi.

Toţi medicii pot fi găsiţi în clinica fixă, iar parte din ei merg şi la domiciliu.

Suntem o clinică aproape de oameni, aproape de spital, unde oamenii caută o alternativă competentă profesional şi rapidă la necesitățile lor”, mai arată medicul Alin Dinu.

Alături de oameni

Medicul Dinu îşi aminteşte că nu de puţine ori a decis să ofere servicii pro bono, la domiciliu, ori de câte ori a fost cazul.

„Există cazuri sociale, cazuri la care am intervenit. Serviciile noastre sunt bineînțeles contra cost, iar la cazurile sociale, atunci când am sesizat că nu există putere financiară pentru a achita serviciile noastre, le-am făcut pro bono, fără a solicita niciun fel de plată. Periodic, am organizat campanii de asistenţă medicală gratuită pentru cei fără posibilităţi”, spune el.

Întrebat dacă este de părere că acest concept de oferire a serviciilor medicale la domiciliu va prinde şi la noi, doctorul Alin Dinu răspunde hotărât cu „da”.

„Eu consider că este un concept care își va produce efectele pe termen mediu și lung. Deja avem semnale destul de bune din partea pacienților din toate categoriile sociale că acest concept crește, pentru că acesta este o alternativă viabilă pentru cei care nu pot ajunge la spital”, mai spune medicul.

Pot apela la serviciile Clinicii Mobile pacienţi din Slatina, dar şi din localităţile limitrofe. Alin Dinu precizează că, în anumite condiţii, medicii şi asistenţii medicali pe care îi coordonează pot să ajungă oriunde în regiune.

Detalii cu privire la serviciile Clinici Mobile, date de contact, program şi tarife, pot fi găsite AICI 

Articole similare

Piese vedetă din bumbac: creează uşor garderoba de vară

Bumbacul este cu siguranţă unul dintre materialele verii. Uşor de purtat, plăcut la atingere, durabil şi foarte versatil,...

Mai multe persoane audiate, în cazul fetiţei care ar fi sărit de la etajul unui bloc din Balş

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu şi a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de...

Trafic rutier blocat pe un drum din Olt, din cauza unui accident 

În acest moment, traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat total, între localitățile Negreni...

Fonduri europene de peste 177 milioane euro atrase de CJ Olt pentru drumurile din județul Olt. S-a semnat contractul de finanţare

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a semnat vineri cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere...