Alin Stoian, un salvamar din Craiova, a devenit erou în Italia după ce a salvat de la înec un copil de 13 ani

Data:

Share post:

Alin Stoian, un salvamar orginar din Craiova, stabilit în Ostia, în apropiere de Roma, a devenit erou în Peninsulă după ce a salvat viaţa unui băiat în vârstă de 13 ani.

Alin este salvamar pe plaja „Bahia” din Ostia.

Un băiat de numai 13 ani a fost salvat de la înec după ce a sărit în apă. Evenimentul s-a petrecut în weekend.

Potrivit jurnaliştilor italieni, băiatul, împreună cu mai mulți prieteni de vârstă similară, alergau pe un pod din apropierea plajei Bahia și au început să sară în mare. Tânărul, după ce a intrat în apă, a intrat imediat în dificultate. Nu se știe clar dacă s-a rănit în timpul saltului, a suferit o criză sau pur și simplu nu știa să înoate.

sursa foto: Il Corriere della Citta

Ce e clar este că băiatul de 13 ani a început să bată din brațe isteric, intrând sub apă de mai multe ori și înghițind multă apă de mare. Țipetele disperate ale prietenilor l-au alertat pe salvamarul Alin Stoian de la stabilimentul balnear învecinat. El a reacționat imediat, înotând rapid spre locul incidentului. L-a scos pe băiat dintre valuri și l-a purtat la țărm, unde i-a acordat prim-ajutor și l-a ajutat să evacueze apa înghițită.

Fără această intervenție rapidă, tânărul riscă să se înece. El a fost ulterior transportat la spitalul Grassi din Roma în stare gravă, dar viața i-a fost salvată de salvamarul Alin, care a fost premiat de-a lungul timpului pentru salvări remarcabile.

Incidentul scoate în evidență lipsa supravegherii plajelor publice și necesitatea staționării permanente a salvamarilor în astfel de locuri, notează presa locală.

Alin a mai salvat alți doi adolescenți, în aceeași zonă, în circumstanțe similare, mai scriu jurnaliștii italieni.

Alin Stoian este stabilit la Roma, dar este originar din Craiova.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...