Asistent medical în arest pentru şpăgi de zeci de mii de euro

Data:

Share post:

Un asistent medical, anchetat de DNA Oradea pentru că a luat şpagă, a fost trimis după gratii. Deşi iniţial Tribunalul Bihor a decis ca acesta să fie trimis în arest la domiciliu, Curtea de Apel Oradea a dispus arestarea lui preventivă.

Asistentul medical Sorin Ioan Crăciun, anchetat de DNA Oradea sub acuzaţia că a luat șpăgi de aproape 30.000 euro pentru angajarea a șapte persoane la fostul Spital Municipal Dr. Gavril Curteanu, unde lucra, a ajuns în arest. Curtea de Apel Oradea a admis contestaţia procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 24 de zile.

Arest la domiciliu pentru șpăgi de zeci de mii de euro

Sursa foto: Facebook

Asistentul a fost reţinut pe 23 mai de procurorii DNA Oradea, sub acuzația de trafic de influenţă. Este acuzat că, în calitate de asistent medical în cadrul secției de Pneumologie TBC, ar fi pretins și primit sume între 1.500 și 3.500 euro. Suma totală a ajuns la 29.500 euro, adunaţi de la șapte persoane, cărora le-a promis că le rezolvă angajarea pe perioadă nedeterminată pe posturi de asistenți, brancardieri și îngrijitori la fostul Spital Municipal din Oradea, în anii 2020-2022, pe timpul pandemiei. Nici una dintre aceste persoane nu a fost, însă, angajată.

Ulterior, pe 24 mai, procurorii l-au prezentat pe asistent la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins propunerea şi a dispus plasarea lui în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, interzicându-i să ia legătura cu șase persoane care au calitatea de suspect în dosar și cu o alta, care are calitatea de martor.

Sentință atacată de procurorii DNA

Măsura Tribunalului a fost atacată de procurorii DNA, iar Curtea de Apel Oradea a schimbat decizia. Pe 29 mai, instanţa a desfiinţat verdictul Tribunalului Bihor. Cei de la Oradea au decis să-l aresteze preventiv pe Crăciun, pentru o perioadă de 24 de zile, cu începere din 29 mai.

Soluţia Curţii de Apel Oradea este definitivă şi a fost justificată de faptul că asistentul medical are antecedente penale. Fost lider al Sanitas, acesta a fost condamnat în aprilie 2018 la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidare. Asta după ce, în perioada 2013 – 2014, şi-ar fi băgat în buzunar suma de 138.437 lei din fondurile sindicatului angajaților din sistemul sanitar.

Paguba produsă organizației nu a fost recuperată până în prezent decât parțial, suma fiindu-i reținută din salarii, eșalonat. Crăciun ar fi pierdut banii delapidați de la sindicat după ce i-ar fi jucat la păcănele, potrivit ebihoreanul.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...