Asistent medical în arest pentru şpăgi de zeci de mii de euro

Data:

Share post:

Un asistent medical, anchetat de DNA Oradea pentru că a luat şpagă, a fost trimis după gratii. Deşi iniţial Tribunalul Bihor a decis ca acesta să fie trimis în arest la domiciliu, Curtea de Apel Oradea a dispus arestarea lui preventivă.

Asistentul medical Sorin Ioan Crăciun, anchetat de DNA Oradea sub acuzaţia că a luat șpăgi de aproape 30.000 euro pentru angajarea a șapte persoane la fostul Spital Municipal Dr. Gavril Curteanu, unde lucra, a ajuns în arest. Curtea de Apel Oradea a admis contestaţia procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 24 de zile.

Arest la domiciliu pentru șpăgi de zeci de mii de euro

Sursa foto: Facebook

Asistentul a fost reţinut pe 23 mai de procurorii DNA Oradea, sub acuzația de trafic de influenţă. Este acuzat că, în calitate de asistent medical în cadrul secției de Pneumologie TBC, ar fi pretins și primit sume între 1.500 și 3.500 euro. Suma totală a ajuns la 29.500 euro, adunaţi de la șapte persoane, cărora le-a promis că le rezolvă angajarea pe perioadă nedeterminată pe posturi de asistenți, brancardieri și îngrijitori la fostul Spital Municipal din Oradea, în anii 2020-2022, pe timpul pandemiei. Nici una dintre aceste persoane nu a fost, însă, angajată.

Ulterior, pe 24 mai, procurorii l-au prezentat pe asistent la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins propunerea şi a dispus plasarea lui în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, interzicându-i să ia legătura cu șase persoane care au calitatea de suspect în dosar și cu o alta, care are calitatea de martor.

Sentință atacată de procurorii DNA

Măsura Tribunalului a fost atacată de procurorii DNA, iar Curtea de Apel Oradea a schimbat decizia. Pe 29 mai, instanţa a desfiinţat verdictul Tribunalului Bihor. Cei de la Oradea au decis să-l aresteze preventiv pe Crăciun, pentru o perioadă de 24 de zile, cu începere din 29 mai.

Soluţia Curţii de Apel Oradea este definitivă şi a fost justificată de faptul că asistentul medical are antecedente penale. Fost lider al Sanitas, acesta a fost condamnat în aprilie 2018 la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidare. Asta după ce, în perioada 2013 – 2014, şi-ar fi băgat în buzunar suma de 138.437 lei din fondurile sindicatului angajaților din sistemul sanitar.

Paguba produsă organizației nu a fost recuperată până în prezent decât parțial, suma fiindu-i reținută din salarii, eșalonat. Crăciun ar fi pierdut banii delapidați de la sindicat după ce i-ar fi jucat la păcănele, potrivit ebihoreanul.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...