Ambasadorul Rusiei, invitat la olimpiadă într-o şcoală din România

Data:

Share post:

În plin război la graniţă, la Botoşani, se organizează etapa națională a olimpiadei de limbă rusă. Printre invitaţii de onoare se numără şi ambasadorul Rusiei.

Competiţia se va desfășura, sâmbătă, în Botoșani. Printre invitații Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) se numără și ambasadorul Rusiei la București. Informația a fost confirmată pentru monitorulbt.ro de purtătorul de cuvânt al IȘJ Botoșani, inspectorul Irina Telișcă. Cancelaria Ambasadei nu a confirmat, însă, participarea diplomatului rus.

Inițiativa IȘJ este surprinzătoare, în contextul în care Rusia a fost exclusă din numeroase competiții culturale și școlare de către statele membre ale Uniunii Europene, iar după debutul războiului din Ucraina activitatea Centrului Rus pentru Cultură și Știință din România a fost suspendată.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...