Ambulatoriul Spitalului Judeţean Slatina, reabilitate de CJ Olt cu bani din PNRR. La ce valoare se ridică investiţia

Data:

Share post:

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina va fi reabilitat cu fonduri din PNRR, a anunţat joi preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Valoarea proiectului se ridică la 25 de milioane de lei, bani din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Cea mai recentă intervenţi la Ambulatoriu a avut loc în urmă cu mai bine de un deceniu, tot datorită unui proiect cu finanţare europeană.

Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobaţi, joi, de Consiliul Judeţean.

„Este un proiect pe care o să îl depunem pe fonduri europene, un proiect de aproximativ patru milioane de euro. Astăzi am aprobat indicatorii acestui proiect. El presupune, în mare, reabilitarea ambulatoriului și, de asemenea, achiziționarea de aparatură medicală și mobilier.

Știm pe ce măsură o să îl depunem, se știe axa, urmează ca în perioada următoare să îl și depunem. Se va deschide sesiunea și îl depunem”, a declarat, joi, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Durata de realizare a investiției va fi de 27 luni, din care trei luni pentru proiectare și 24 de luni pentru perioada de execuție a lucrării.

„Consiliul Județean Olt a obținut în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 12 – Sănătate – Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești – Investiția specifică I1.3 Unități de asistență medicală ambulatorie, finanțarea proiectului: «Reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina».

În vederea implementării proiectului susmenționat a fost încheiat Contractul de finanțare nr. 101/15.03.2023 între Consiliul Județean Olt și Ministerul Sănătății, contract înregistrat la Consiliul Județean Olt sub nr. 3172/15.03.2023”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre aprobat.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...