Cinci parlamentari, iniţiativă legislativă pentru angajări la ANRE. Organigramă suplimentată cu 180 de posturi

Data:

Share post:

Cinci parlamentari PSD, PNL și UDMR sunt inițiatorii unei modificări legislative care propune suplimentarea numărului de angajați de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, faimoasa ANRE, cu 180 de posturi.

ANRE are, în prezent, 350 de angajați, dar parlamentarii vor să ridice organigrama până la 530 de posturi.

Autoritatea a fost în centrul scandalului facturilor la energie, în urmă cu un an, când Dumitru Chiriță, președintele său, a găsit de cuviință să plece în concediu de odihnă în Republica Dominicană. Mai trebuie spus că ANRE a aprobat creșterea cu 85% a prețului gigacaloriei în București, până la 980 de lei, chiar în momentul în care președintele instituției era în binemeritata vacanță.

În acest moment, Autoritatea care reglementează piața de energie din România este condusă în continuare de Dumitru Chiriță și de vicepreședinții Zoltan Nagy-Bege și Mircea Man, deși le-au expirat mandatul încă din toamnă.

De altfel, în urma criticilor de anul trecut, Marcel Ciolacu, președintele PSD, promitea că actuala conducere va fi schimbată la sfârșitul anului trecut, lucru care, desigur, nu s-a întâmplat.

180 de posturi noi pentru ANRE

Cei cinci parlamentari care propun modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei sunt Ioan Mang (PSD), Özmen Oana-Marciana (PNL), Bende Sándor, Antal István-Loránt, Császár Károly Zsolt de la UDMR.

Aceștia se declară îngrijorați de faptul că ANRE nu mai face față volumului de muncă, considerând că acesta ar fi crescut în ultima vreme, odată cu numărul tot mai mare de petiții și de reclamații ale consumatorilor de energie, motiv pentru care propun înființarea a 180 de posturi noi. Surprinzător, aceștia nu propun soluții pentru rezolvarea problemelor în vederea reducerii reclamațiilor, ci personal suplimentar care să le răspundă cetățenilor.

continuarea, în PRESShub

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...