Cinci parlamentari, iniţiativă legislativă pentru angajări la ANRE. Organigramă suplimentată cu 180 de posturi

Data:

Share post:

Cinci parlamentari PSD, PNL și UDMR sunt inițiatorii unei modificări legislative care propune suplimentarea numărului de angajați de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, faimoasa ANRE, cu 180 de posturi.

ANRE are, în prezent, 350 de angajați, dar parlamentarii vor să ridice organigrama până la 530 de posturi.

Autoritatea a fost în centrul scandalului facturilor la energie, în urmă cu un an, când Dumitru Chiriță, președintele său, a găsit de cuviință să plece în concediu de odihnă în Republica Dominicană. Mai trebuie spus că ANRE a aprobat creșterea cu 85% a prețului gigacaloriei în București, până la 980 de lei, chiar în momentul în care președintele instituției era în binemeritata vacanță.

În acest moment, Autoritatea care reglementează piața de energie din România este condusă în continuare de Dumitru Chiriță și de vicepreședinții Zoltan Nagy-Bege și Mircea Man, deși le-au expirat mandatul încă din toamnă.

De altfel, în urma criticilor de anul trecut, Marcel Ciolacu, președintele PSD, promitea că actuala conducere va fi schimbată la sfârșitul anului trecut, lucru care, desigur, nu s-a întâmplat.

180 de posturi noi pentru ANRE

Cei cinci parlamentari care propun modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei sunt Ioan Mang (PSD), Özmen Oana-Marciana (PNL), Bende Sándor, Antal István-Loránt, Császár Károly Zsolt de la UDMR.

Aceștia se declară îngrijorați de faptul că ANRE nu mai face față volumului de muncă, considerând că acesta ar fi crescut în ultima vreme, odată cu numărul tot mai mare de petiții și de reclamații ale consumatorilor de energie, motiv pentru care propun înființarea a 180 de posturi noi. Surprinzător, aceștia nu propun soluții pentru rezolvarea problemelor în vederea reducerii reclamațiilor, ci personal suplimentar care să le răspundă cetățenilor.

continuarea, în PRESShub

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...