Amendă de un milion de euro şi patru ani de închisoare după un control în trafic

Data:

Share post:

Un șofer român de camion, care a fost oprit de poliţişti pe o autostradă din Franţa, s-a ales cu o amendă de un milion de euro şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. Acesta a fost prins transportând 160 de kilograme de canabis.

Polițiștii francezi l-au oprit pe bărbat pe 28 ianuarie, pe autostrada A9, în Gard, Franța, informează publicația ziarulromanesc.de, citată de Digi24. Potrivit documentelor, acesta trebuia să transporte conopidă și dovleci, însă în vehicul polițiștii au găsit șase saci plini cu canabis, cu o greutate totală de 159,90 de kilograme. Românul, care a fost judecat de un tribunal din localitatea Nîmes, a povestit că a acceptat să transporte sacii pe care i-a ridicat din Spania și care trebuiau să ajungă în Germania.

„Am avut datorii. Am multe probleme cu banii. (…) Am fost asigurat că voi primi 15.000 de euro după livrare și mi-au spus că în Germania e legal”, a spus acesta în instanță. Românul a fost, însă, admonestat de judecător. „La 55 de ani mai credeți în Moș Crăciun? Urmăriți știrile? (…) Tu ești o verigă în această schemă criminală”, i-a spus președintele instanței. „Pe moment, nu m-am gândit. Am făcut-o pentru bani”, a răspuns românul.

Parchetul a cerut o pedeapsă de cinci ani de închisoare, iar Departamentul Vamal Regional a cerut o amendă de 1,5 milioane de euro, care reprezintă valoarea pe piață a drogurilor transportate. Însă judecătorii au stabilit ca acesta să facă patru ani de închisoare și să plătească o amendă în valoare de un milion de euro, potrivit Digi24.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...