Angajate ale unei grădiniţe cercetate după ce un copil de un an şi opt luni a fost găsit singur şi desculţ pe stradă

Data:

Share post:

Trei angajate ale unei grădiniţe din Alba Iulia sunt cercetate pentru neglijenţă după ce un copil de un an și opt luni a fost găsit pe o stradă din oraş, după ce a plecat de la grădiniță fără să fie observat de cineva.

„(…) A fost găsit un copil blonduț, frumușel, desculț, pe o stradă din Micești. După câteva zeci de minute de căutări, a ajuns din nou la grădinița de unde a dispărut. Bineînțeles că ei nu aveau habar că acest copil era dispărut. Doar printr-o minune nu a pățit ceva, având în vedere traficul dintre Alba și Micesti. Nu vreau să mă gândesc la tălpile lui de la asfaltul încins”, a scris se arată într-o postare făcută pe Facebook.

Ulterior, Poliția a anunțat că s-a autosesizat în acest caz. „La data de 13 iulie 2023, în urma apariției pe o rețea de socializare a unei informații potrivit căreia un minor ar fi fost găsit, pe stradă, fără supraveghere, polițiștii Poliției municipiului Alba Iulia s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de neglijență în serviciu. Din primele cercetări a rezultat că, la data de 13 iulie 2023, în jurul orei 11,00, minorul, în vârstă de un an și 8 luni, ar fi părăsit incinta unei grădinițe, fără a fi observat de personalul instituției, fiind identificat de către o tânără, pe Calea Labului din Alba Iulia, la o distanță de aproximativ 200 de metri de unitatea de învățământ.

Minorul a fost dus de tânără la unitatea de învățământ, fără ca incidentul să fie sesizat poliției. În cadrul verificărilor efectuate, polițiștii au identificat 3 angajate ale unității de învățământ, în grija cărora se afla minorul, în momentul în care ar fi părăsit incinta grădiniței. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu precum și pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest incident”, au transmis reprezentanții Poliției Alba, citați de Alba 24.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...