Au intrat în vigoare noile modificări ale Codului Rutier. Pedepse cu închisoare pentru şoferii care, băuţi sau drogaţi, provoacă un accident mortal

Data:

Share post:

Odată cu intrarea în vigoare a noilor modificări ale Codului Rutier, şoferii sunt obligaţi ca pe toate categoriile de drumuri publice, să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Totodată, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Noile prevederi au fost transmise de poliţiştii din Olt, şoferilor, în cadrul unei acţiuni.

„Reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, prin depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe ori nu dețin permis de conducere reprezintă o prioritate pentru polițiștii olteni, care, zilnic, desfășoară activități în acest sens”, transmite IPJ Olt.

Sute de şoferi din Olt băuţi sau fără permis, în primele şase luni ale anului

Potrivit sursei citate, în primele 6 luni ale anului 2023, în județul Olt, au fost depistați 417 conducători auto aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor și 95 fără permis de conducere.

„Acțiunile de informare a conducătorilor auto continua și în perioada următoare, astfel încât mesajul să ajungă la cât mai mulți participanți la trafic. Recomandăm conducătorilor auto să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețin permis de conducere, iar pasagerilor le recomandăm să nu iși pună viața în pericol urcându-se în autovehicule conduse de persoane care se află în aceste situații”, mai transmit poliţiştii.

Articole similare

Amendă de peste 800 de lei pentru o femeie care s-a filmat în timp ce conduce având în braţe copilul în vârstă de nouă...

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său...

Accident în Râmnicu Vâlcea, o persoană la spital. Trafic rutier dat peste cap

O tânără în vârstă de 27 de ani, din judeţul Sibiu, a ajuns la spital duminică, în urma...

Accident în Argeş, la Albota: Trei maşini implicate (FOTO)

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65, în localitatea Albota din...

În 2022, în România, erau înregistrate 7.120 de mame minore. Care este judeţul cu cele mai multe 

Peste 7.000 de mame minore erau înregistrate în România în 2022, cele mai multe, peste 400, fiind în...