Anunţ despre îngheţarea salariilor făcut de ministrul Muncii. „Vorbim de o neintervenţie pe o perioadă limitată”

Data:

Share post:

Ministrul Muncii, Marius Budăi a vorbit marţi, la Parlament, despre măsurile pregătite de Guvern pentru reducerea cheltuielilor. 

”Pe o perioadă de câteva luni să nu mai fie intervenţie asupra legii salarizării. Suntem într-un contract cu Banca Mondială. Punem la dispoziţia Băncii Mondiale datele, astfel încât să avem oglinda unde suntem acum şi să ştim ce măsuri să luăm. Deci nu vorbim de o îngheţare a salariilor, ci vorbim de o neintervenţie pe o perioadă limitată”, a spus ministrul Muncii.

Întrebat dacă mai pot creşte salariile până la finalul anului, Budăi a arătat că este o decizie pe care coaliţia o va lua.

”Aţi văzut acele echilibrări între sporurile venite din fonduri europene şi PNRR, coaliţia a înţeles şi a intervenit pentru a nu avea scurgeri de personal dintr-o parte în alta, dar nu vorbim de majorarea salariului din lună în lună, pentru că suntem în luna aprilie şi am majorat salariile în luna ianuarie, ci vorbim o neintrervenţie asupra legii salarizării, astfel încât analiza de impact pe care o avem când plecăm în analiza finală pentru a crea noua lege a salarizării să nu fie modificată pe parcurs”, a precizat el.

Despre unele excepţii la angajărila la stat, Marius Budăi a spus că primele discuţii au fost asupra sistemului de educaţie şi sănătate. ”Acolo vor fi excepţii. Mai mult, vor fi excepţii la persoanele cu dizabilităţi”, a completat el, potrivit News.ro.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...