Anunţ despre îngheţarea salariilor făcut de ministrul Muncii. „Vorbim de o neintervenţie pe o perioadă limitată”

Data:

Share post:

Ministrul Muncii, Marius Budăi a vorbit marţi, la Parlament, despre măsurile pregătite de Guvern pentru reducerea cheltuielilor. 

”Pe o perioadă de câteva luni să nu mai fie intervenţie asupra legii salarizării. Suntem într-un contract cu Banca Mondială. Punem la dispoziţia Băncii Mondiale datele, astfel încât să avem oglinda unde suntem acum şi să ştim ce măsuri să luăm. Deci nu vorbim de o îngheţare a salariilor, ci vorbim de o neintervenţie pe o perioadă limitată”, a spus ministrul Muncii.

Întrebat dacă mai pot creşte salariile până la finalul anului, Budăi a arătat că este o decizie pe care coaliţia o va lua.

”Aţi văzut acele echilibrări între sporurile venite din fonduri europene şi PNRR, coaliţia a înţeles şi a intervenit pentru a nu avea scurgeri de personal dintr-o parte în alta, dar nu vorbim de majorarea salariului din lună în lună, pentru că suntem în luna aprilie şi am majorat salariile în luna ianuarie, ci vorbim o neintrervenţie asupra legii salarizării, astfel încât analiza de impact pe care o avem când plecăm în analiza finală pentru a crea noua lege a salarizării să nu fie modificată pe parcurs”, a precizat el.

Despre unele excepţii la angajărila la stat, Marius Budăi a spus că primele discuţii au fost asupra sistemului de educaţie şi sănătate. ”Acolo vor fi excepţii. Mai mult, vor fi excepţii la persoanele cu dizabilităţi”, a completat el, potrivit News.ro.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...