Asistentul acuzat că ar fi sedat mai multe paciente lucrează în continuare la Spitalul Militar

Data:

Share post:

​Asistentul medical care a fost surprins în luna mai când administra, fără prescripție, diazepam pacientelor internate în Secția Medicală I a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central din București lucrează în același loc la o lună și jumătate după ce spitalul a chemat poliția, alertat de starea a trei paciente.

Cazul a fost făcut public pe 10 mai de jurnaliştii de la Libertatea. Aceştia au relatat atunci că un asistent medical, angajat civil al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Carol Davila a administrat cu câteva zile înainte calmante „într-o cantitate mare” unor paciente internate la Secția 1 medicală.

Anchetă demarată pentru omor calificat

Spitalul a reclamat imediat cazul, care a ajuns la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. „Da, facem cercetări in rem, pentru tentativă de omor calificat”, a confirmat la momentul respectiv purtătorul de cuvânt al Parchetului Militar.

Două zile mai târziu, conducerea spitalului a anunțat că asistentul medical în cauză nu mai prestează activităţi medicale.

„Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, alături de întreg personalul medical şi administrativ, regretă acest incident şi consideră că sesizarea organelor de cercetare penală pentru suspiciuni privind abaterea de la procedurile medicale şi terapeutice standardizate, care ar fi putut pune în pericol sănătatea şi siguranţa pacienţilor noştri, reprezintă un gest firesc şi de normalitate şi sperăm ca acest act de curaj să se multiplice în societatea medicală românească, poate în acest fel lumea medicală nu va mai fi victima unor speculaţii privind etica şi deontologia profesională”, a transmis pe 12 mai conducerea Spitalului Militar Central.

Asistentul lucrează în continuare în aceeaşi secţie

Însă acum, răspunzând unei noi solicitări transmise de jurnaliștii de la Libertatea, Spitalul Militar a confirmat că asistentul medical își continuă activitatea în secția medicală unde a fost angajat deoarece procurorii le-au transmis faptul că „în cauză nu au fost luate măsuri preventive față de nicio persoană și nici nu au fost impuse obligații privind suspendarea/ încetarea raporturilor de serviciu în sarcina vreunei persoane”.

Spitalul a precizat însă că asistentul nu mai are contact cu pacienții. Surse medicale din SUUMC au declarat pentru Libertatea că asistentul medical, un bărbat în jur de 20 de ani, angajat civil, a scos din farmacia spitalului 18 fiole de diazepam folosind parafa medicilor fără știința acestora, potrivit Libertatea.

Acuze grave aduse asistentului

Asistentul este suspectat că ar fi scos 18 fiole de diazepam din farmacie şi ar fi sedat mai multe paciente. Procurorii au demarat o audiere a medicilor și personalului de la Spitalul Carol Davila din București, după ce trei femei, cu vârstă între 50 şi 60 de ani, au fost adormite, noaptea, de un asistent care le-a dat un calmant neprescris, într-un dozaj mare, interzis. În acea noapte, cei din personalul medical de gardă au adormit și ei, „în mod suspect și cu senzații de rău”, conform mărturiei unui medic.

Scopul pentru care asistentul le-a sedat pe femei este încă neclar. Oficial, spitalul a reclamat procurorilor doar administrarea unei substanțe neprescrise.

Mai mulți doctori și personal medical din spital continuă să susțină, în mai multe discuții cu Libertatea, că „apelul la poliție a fost după ce s-a constatat o agresiune sexuală a asistentului împotriva uneia dintre pacientele adormite”. Un medic ar fi spus chiar că există martori la agresiune, însă nu a fost depusă nici o plângere în acest sens.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...