Autocar plin cu copii izbit într-un TIR. Patru persoane au ajuns la spital

Data:

Share post:

Patru persoane au ajuns la spital noaptea trecută după ce un autocar în care se aflau 42 de copii și 15 adulți s-a izbit într-un TIR. Totul s-a întâmplat la o trecere cu calea ferată, între localitățile Tariverde și Baia, din Constanța. 

Incidentul a avut loc în jurul orei 03.00, iar autoritățile au activat planul roșu de intervenție. La momentul accidentului, în autocar se aflau 57 de persoane, toate de origine ucraineană. Autotrenul era înmatriculat tot pe Ucraina.

În urma impactului, 15 persoane, dintre care 13 copii și 2 adulți, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Doar 4 dintre acestea, 2 adulți și 2 copii, au ajuns la spital.

”Accident rutier între un TIR și un autocar cu peste 50 călători, între Tariverde și Baia, la trecerea cu calea ferată. Intervin: Stația Midia cu ASAS și 1 SMURD 2, Det. Fripis cu 1 ASAS, Det. Palas cu SMURD C, Det. Medgidia cu 1 ATPVM, Det. Port cu 1ATPVM și Serviciul de Ambulanta cu 8 SAJ. In autocar se afla 57 de persoane de cetățenie ucraineană – 42 minori și 15 adulți. Dintre acestea, 15 persoane (2 adulți și 13 copii) au nevoie de îngrijiri medicale (pe Cod Verde). Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers. Vor fi transportate la spital 4 persoane: 2 adulți și 2 copii. La ora 5:45 a fost dezactivat planul roșu”, se arată în comunicatul ISU.

Cercetările au fost preluate de către polițiștii de la Serviciul Rutier care încearcă acum să afle cu exactitate împrejurările în care a avut loc accidentul. Aceștia iau în calcul mai multe variante. Fie șoferul ar fi ațipit la volan, fie ar fi fost vorba despre o clipă de neatenție.

Autocarul plin cu copii plecase din Ucraina și se îndrepta spre Bulgaria.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...