Autoritățile locale din Craiova, după ce locația pentru organizarea Târgului de Paște a fost schimbată: „Peisajul din Parcul Romanescu se potrivește mult mai bine”

Data:

Share post:

Autoritățile locale din Craiova au luat decizia ca Târgul de Paște, ediția din acest an, să fie organizat în Parcul Nicolae Romanescu pentru că, spune Marina Andronache, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova, peisajul din parc se potrivește mai bine cu ideea unui astfel de eveniment. 

Astfel, în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova, pentru prima dată, va fi amenajată zona Casei Bibescu, între 1 aprilie și 1 mai,  cu căsuțe pictate unicat și numeroase elemente de butaforie inedite, având ca temă „Alice în Țara Minunilor”.

„Am început deja pregătirile pentru Târgul de Paște, care va debuta în aprilie. Primele două căsuțe pentru comercianți au fost deja realizate de sculptorul Gabi Rizea și echipa sa. Am creionat pentru acest an o ediție spectaculoasă, cu multe elemente noi, cu căsuțe inedite, într-un peisaj de poveste – parcul Nicolae Romanescu. Mii de lalele, căsuțe și locuri de joacă de poveste, bărcuțe, iepurași vii și alte animale pe care copiii le pot îngriji, circuit de karting, dar și spectacole, o grădină zoo și un terariu – sunt doar câteva dintre surprizele pe care le pregătim craiovenilor și nu numai, pentru a le face cât mai frumoase Sfintele Sărbători“, a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu.

În jurul foișorului fanfarei din Parcul Romanescu, comercianții își vor desfășura activitatea în căsuțe de lemn, unele fiind unicat, create special, pentru eveniment, de artiști și sculptori renumiți.

În privința programului, autoritățile au modificat intervalul orar în care comercianții pot ține căsuțele deschise.

Astfel, dacă în informarea privind criteriile de participare la târg, programul era 12-18 (de luni până vineri) și 12-19(sâmbătă și duminică), vineri s-a revenit asupra acestuia: program zilnic 12-20, cu posibilitatea prelungirii.

„Târgul de Paște 2023 va fi deschis zilnic, între orele 12.00 – 20.00, cu posibilitate de extindere a programului, și va oferi o varietate de produse tradiționale, de la ouă încondeiate și produse de patiserie, la produse de artizanat și suveniruri. De asemenea, sunt așteptați și producători locali cu produse bio și tradiționale, oferindu-ne, astfel, ocazia de a redescoperi gastronomia și produsele autentice ale Olteniei”, mai spun reprezentanții Primăriei Craiova.

Comercianții se pot înscrie la Târgul de Paște de la Craiova până pe 10 martie 2023, iar criteriile de participare pot fi regăsite pe site-ul Primăriei Craiova – www.primariacraiova.ro.

Articole similare

Percheziţii într-un dosar de evaziune şi contrabandă: Bijuterii şi importante sume de bani, găsite de poliţişti la locuinţa unei tinere din Slatina

Două percheziţii au fost desfăşurate, în această dimineaţă, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt,...

Se lucrează pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Imagini de pe şantier (FOTO)

Se lucrează intens pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, transmit reprezentanţii Direcţiei Drumuri şi Poduri Craiova. Potrivit sursei...

Primarul fugar Cherecheş s-ar fi refugiat pe o insulă din Italia alături de mama şi soţia sa

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a...

Subprefectul de Olt reclamă că a răcit la plămâni pentru că prefectul n-a reparat centrala termică. Angajaţii prefecturii, nevoiţi să muncească în frig

Subprefectul de Olt Ana Maria Ciauşu reclamă, pe contul său de Facebook, că a răcit la plămâni deoarece...