Planul Național pregătit de Ministerul Sănătății pentru toți românii

Data:

Share post:

Proiectul Planul Național de Paturi pentru 2023-2025 urmează să fie dezbătut public, în vederea unei posibile aprobări:
„Având în vedere atât contextul epidemiologic internaţional şi naţional, cât şi faptul că proiectele spitalelor regionale se estimează a fi finalizate după anul 2025, se propune menţinerea numărului actual de 119.579 paturi la nivel naţional pentru perioada 2023-2025”.

Dacă acest proiect va fi aprobat, bolnavii vor putea beneficia de 119.579 de paturi, iar serviciile medicale furnizate de spitalele publice, private sau sanatoriile vor fi asigurate de casele de asigurări. Acestea vor încheia contracte în conformitate cu condițiile prevăzute în Contractul-cadru. Astfel, vor fi reglementate și îmbunătățite condițiile ce țin de acordarea asistenței medicale, după cum susține Ministerul Sănătății.

Se menționează în proiect și faptul că:
„Numărul total de paturi aprobat la nivel naţional prevăzut nu include numărul de paturi aprobate pentru pacienţii care se află în executarea unei măsuri educative ori de siguranţă privative de libertate, numărul de paturi din penitenciarele spital, precum şi numărul de paturi pentru îngrijiri paliative”.

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...