Planul Național pregătit de Ministerul Sănătății pentru toți românii

Data:

Share post:

Proiectul Planul Național de Paturi pentru 2023-2025 urmează să fie dezbătut public, în vederea unei posibile aprobări:
„Având în vedere atât contextul epidemiologic internaţional şi naţional, cât şi faptul că proiectele spitalelor regionale se estimează a fi finalizate după anul 2025, se propune menţinerea numărului actual de 119.579 paturi la nivel naţional pentru perioada 2023-2025”.

Dacă acest proiect va fi aprobat, bolnavii vor putea beneficia de 119.579 de paturi, iar serviciile medicale furnizate de spitalele publice, private sau sanatoriile vor fi asigurate de casele de asigurări. Acestea vor încheia contracte în conformitate cu condițiile prevăzute în Contractul-cadru. Astfel, vor fi reglementate și îmbunătățite condițiile ce țin de acordarea asistenței medicale, după cum susține Ministerul Sănătății.

Se menționează în proiect și faptul că:
„Numărul total de paturi aprobat la nivel naţional prevăzut nu include numărul de paturi aprobate pentru pacienţii care se află în executarea unei măsuri educative ori de siguranţă privative de libertate, numărul de paturi din penitenciarele spital, precum şi numărul de paturi pentru îngrijiri paliative”.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...