Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

Data:

Share post:

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în noaptea de joi spre vineri pe Aeroportul Internaţional Timişoara (AIT) Traian Vuia, în urma anunţării prezenţei unei bombe la bord.

Alarma s-a dovedit, însă, a fi falsă, a declarat purtătorul de cuvânt al AIT, Călin Petrescu. Potrivit sursei citate, a fost activat planul roşu de intervenţii, aeronava a fost garată într-un spaţiu mai îndepărtat de terminal, cei 124 de pasageri şi şapte membri ai echipajului au fost debarcaţi şi cazaţi la un hotel, iar trupele antitero ale SRI au făcut verificările şi au constatat că a fost o alarmă falsă.

„O aeronavă care efectua un zbor charter din Polonia spre Hurghada (Egipt) a aterizat în noaptea de joi spre vineri, de urgenţă, pe Aeroportul Internaţional Timişoara (AIT) Traian Vuia, după ce a fost anunţată prezenţa unei bombe în aeronavă. În avion se aflau 124 de pasageri şi şapte membri ai echipajului. Imediat a fost activat planul roşu şi mai multe ambulanţe, dar şi echipe de pompieri au sosit de urgenţă la aeroport. De asemenea, a fost prezentă şi o echipă antitero a Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Aeronava a aterizat la Timişoara în condiţii de siguranţă, a fost garată într-o zonă mai îndepărtată de terminal, pasagerii au fost evacuaţi imediat din avion, iar trupele SRI au început procedura de verificare. După o oră s-a constatat că a fost vorba despre o alarmă falsă şi a fost dezactivat şi planul roşu. Pasagerii au fost preluaţi din aeroport şi duşi la hotel, unde au rămas peste noapte. Aeronava pleacă astăzi spre Hurghada, la ora 14,30”, a precizat purtătorul de cuvânt Călin Petrescu, citat de Agerpres.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...