Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Data:

Share post:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un autovehicul care figura în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare de autorităţile din Olanda.

Autoturismul era condus de un tânăr de 20 de ani, cu cetăţenie română şi moldovenească.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, s-a procedat la efectuarea unui control în colaborare cu autorităţile din Republica Moldova, ocazie cu care s-a constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Olanda, la data de 6 ianuarie 2024. Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că a achiziţionat autovehiculul dintr-un parc auto din Olanda, în luna octombrie a anului trecut, cu suma de 27.000 de euro şi că e prima dată când iese din Republica Moldova cu acest mijloc de transport. Acesta a mai declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că autovehiculul este furat sau implicat în vreun litigiu”, precizează un comunicat de presă transmis vineri de Inspectoratul Teritorial de Frontieră Iaşi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autovehiculul, în valoare de 110.000 de lei, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...