Bani de la Guvern pentru localităţile din Gorj afectate de cutremur

Data:

Share post:

Guvernul a alocat, în ședința de ieri, 51.477.000 de lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru unele unități administrativ – teritoriale din județul Gorj afectate de cutremurele din 13-14 februarie 2023.

De acest sprijin vor beneficia Municipiul Târgu Jiu, Orașul Tismana, Comuna Arcani, Comuna Runcu și Comuna Stănești, pentru reabilitarea, consolidarea și reconstruirea a 16 obiective, dintre care: 9 școli, 5 licee, o grădiniță și o sală de sport.

”Am luat legătura cu prefectul și autoritățile locale imediat după cutremurul din județul Gorj, am dispus trimiterea a doi experți pentru expertizarea clădirilor, am colaborat cu Ministerul Educației privind situația școlilor cu risc seismic, iar acum, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a alocat fonduri, din Fondul de Rezervă, pentru aceste școli. Siguranța oamenilor, și în special a copiilor, este importantă. Concomitent, Ministerul Dezvoltării continuă Programul de consolidare seismică a clădirilor, început încă de anul trecut”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Sumele au fost solicitate de către Instituția Prefectului județul Gorj și Consiliul Județean Gorj prin inițierea și transmiterea unui proiect de hotărâre a Guvernului în vederea alocării sumelor unităților administrativ-teritoriale afectate.

Articole similare

Vijeliile şi ploile au făcut PRĂPĂD în judeţul Dolj. Pompierii au intervenit

Mai multe gospodării din Dolj au fost inundate în această seară, iar în unele zone au căzut copaci...

Clanul Oacă din Caracal, condamnări la închisoare într-un dosar de camătă şi şantaj

Tribunalul Olt a emis o nouă hotărâre în cazul clanului Oacă din Caracal, într-un dosar în care sunt...

Un şofer băut care a fugit de la locul accidentului pe care l-a provocat, arestat preventiv

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna gorjeană Scoarţa, a fost arestat preventiv după ce...

Ioan Romică Mutu din Târgu Jiu, căutat de poliţie după ce noaptea trecută a înjunghiat un tânăr pe stradă

Poliţiştii din Gorj îl caută pe un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Târgu Jiu, care...