Bani de la Guvern pentru localităţile din Gorj afectate de cutremur

Data:

Share post:

Guvernul a alocat, în ședința de ieri, 51.477.000 de lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru unele unități administrativ – teritoriale din județul Gorj afectate de cutremurele din 13-14 februarie 2023.

De acest sprijin vor beneficia Municipiul Târgu Jiu, Orașul Tismana, Comuna Arcani, Comuna Runcu și Comuna Stănești, pentru reabilitarea, consolidarea și reconstruirea a 16 obiective, dintre care: 9 școli, 5 licee, o grădiniță și o sală de sport.

”Am luat legătura cu prefectul și autoritățile locale imediat după cutremurul din județul Gorj, am dispus trimiterea a doi experți pentru expertizarea clădirilor, am colaborat cu Ministerul Educației privind situația școlilor cu risc seismic, iar acum, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a alocat fonduri, din Fondul de Rezervă, pentru aceste școli. Siguranța oamenilor, și în special a copiilor, este importantă. Concomitent, Ministerul Dezvoltării continuă Programul de consolidare seismică a clădirilor, început încă de anul trecut”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Sumele au fost solicitate de către Instituția Prefectului județul Gorj și Consiliul Județean Gorj prin inițierea și transmiterea unui proiect de hotărâre a Guvernului în vederea alocării sumelor unităților administrativ-teritoriale afectate.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...